REACȚIE. Un medic de la Spitalul de Copii din Timișoara despre moartea lui ÎPS Pimen: „Săraca credință! Iată cum a pierit un om, crezând în purtătorul de cuvânt al BOR”

0
148

Un medic de la Spitalul de Copii din Timișoara a comentat moartea Arhiepiscopului Sucevei IPS Pimen, care avea 90 de ani, scriind că Pimen a murit din cauză că a luat coronavirus urmând indicațiile purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, care a declarat că boala nu se  ia de pe lingurița de Împărtășanie.

Mihai Gafencu îl dă exemplu pe ÎPS Pimen că a urmat recomandările BOR

„Săraca credință! Iată cum a pierit un om, crezând în purtătorul de cuvânt al BOR, care a spus că boala asta nu se transmite prin rugăciune! Nu prin, dar la… împreună alții ce nu respectă ceea ce li se recomandă de către cei ce sunt credincioși, dar au și altfel de școală”, scrie Mihai Gafencu pe Facebook.

Îps Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţa pe secţia de ATI a Institutului Matei Balş din Capitală.

Prelatul a suferit complicații pulmonare

ÎPS Pimen a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea sa s-a înrăutăţit.  Fusese adus la Bucureşti cu un elicoper MI 8 pe 20 aprilie, alături de un alt pacient aflat în stare gravă

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea sa s-a agravat. ÎPS Pimen a suferit complicaţii pulmonare.

ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean din Suceava la Bucureşti pe data de 20 aprilie, împreună cu un bărbat de 47 de ani aflat în stare gravă, intubat.

Conform unui comunicat citat de Mediafax, ierarhul va fi înmormântat la Sihăstria Putnei.

„Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.

ÎPS Pimen a stat timp de 29 de ani în fruntea arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here