MĂRTURIE. „E strigător la cer. Am depus plângere la fel ca restul fetelor mutilate”. Zeci de fete acuză că și-au distrus tenul după ce au folosit produse „bio și naturale”, de la ”dermatologul vedetelor”. Acum firma produce și dezinfectanți

0
134

Zeci de tinere o acuză pe farmacista Ioana Marinescu că le-a distrus tenul după ce aceasta le-ar fi recomandat scheme de tratament cu produse preparate chiar de ea, împotriva acneei pe rețelele sociale.  Pe lângă acneea care s-a înrăutăți,  victimele s-au plâns şi de arsuri și alergii. O parte dintre tinere au depus plângere penală și își doresc să li se facă dreptate.

  • Ioana Lavinia Marinescu este fondatoarea brandului Plush Bio Cosmetics și de-a lungul timupului a acordat interviuri în care își prezenta linia de produse ca fiind de cea mai bună calitate pentru ingredientele naturale, bio pe care le conține. Femeia declara că s-a confruntat cu acneea încă din adolescentă și astfel a descoperit soluția miraculoasă pentru a le ajuta și pe alte tinere să scape de imperfecțiunile tenului.
  • Mai mult, tinerele au apelat la aceste produse după ce mai multe vedete au făcut publicitate produselor PlushBio: Bianca Drăgușanu, Dorian Popa, Andreea Mantea, Inna, Gina Pistol etc.
  • Potrivit propriilor mărturii, Marinescu este absolventă de farmacie și are pregătiri în dermatocosmetologie și preparare de produse.
  •  Tinerele au creat un grup de Facebook intitulat „Mi-a distrus faţa PluSHIT”. În prezent, grupul are peste 110.000 de membre, iar multe dintre ele împărtăşesc experienţele negative pe care le-au avut cu produsele.
  • Ioana Marinescu a fost prezentată în mediul online și la televiziuni drept ”doamna doctor”
  • Gândul.ro a încercat să contacteze firma Plush Bio de mai multe ori, încă de pe data de 12 mai, însă până la ora redactării acestui material nu am primit niciun răspuns.

Mărturia unei tinere care a folosit produsele: „Urmează să depun plângere la fel ca toate fetele mutilate”

Virginia este una dintre tinerele care a apelat  la produsele Plush Bio și care a decis să-și facă publică povestea. „Îmi doresc să se facă dreptate”, spune tânăra.

În ianurie 2019 după ce a văzut zeci de recenzii și reclame de la numeroase vedete care afirmau că ”doamna doctor” face mininuni, Virginia a decis să achiziționeze câteva produse din gama PlushBio din cauza problemelor cu acneea.

Consultația a fost una online și a constat în a trimite o poză cu tenul demachiat, în urma căreia Marinescu  i-a recomandat o schemă de tratament pentru uz extern, dar și pentru uz intern, prin care Symphoral și Borenar, vitamina forte A și E. Tinerele susțin că acest tratament îl primesc toate fetele indiferent de problema dermatologică.

Mărturia Virginiei: „E strigător la cer. Tenul meu avea doar câteva coșulețe, în niciun caz acnee polichistică”

„Mi-a spus să încep să cumpăr faza întâi anti-acnee, formată dintr-o loțiune micelară, crema tratament 23h si în ultimul rând, retinolul care ” în primele zile va scoate la suprafață tot ce este mai infectat pe glande, așa că va fi, timp de 5-6 zile, o mică senzație de explozie pe față, dar care se usucă ulterior și sterilizează superb toată zona infectată”. Am observat după primele două săptămâni o agravare din ce în ce mai mare a tenului meu, crezând că este normal și având încredere în doamna doctor, am continuat tratamentul. Pe zi ce trece era insuportabil și nici fond de ten nu puteam aplica pe suprafața infectată. Speriată de starea feței, am decis să îi trimit mesaje doamnei Marinescu Ioana Lavinia. Dânsa nu mi-a răspuns în urma acestora și am m-am simțit nevoită să merg mai departe cu faza doua. La șase săptămâni de la începerea tratamentului, fața îmi era distrusă, plină de coșuri purulente, care mă usturau, iar seara somnul devenise un lux pentru mine, eu neputând să dorm de durere., spune Virgina pentru Gândul.ro.


 

După patru săptămâni de Plush Bio, Virginia i-a scris Ioanei Marinescu, însă nu a primit niciun răspuns, așa că a urmat faza a doua de tratament.

„Am încercat să o contactez din nou, în zadar însă să pot primi ceva explicații pentru că nu știam de ce am ajuns așa. Subliniez faptul că înainte de Plush Bio, tenul meu avea doar câteva coșulețe, în niciun caz acnee polichistică, în care s-a transformat tenul după. Am rămas traumatizata, încât îmi era frică să mă privesc în oglindă, nici nu se poate pune în discuție ceea ce a urmat atunci când trebuia să ies din casă, iar unii oamenii care treceau pe lângă mine se uitau urât, alții cu milă și uneori auzeam că vorbeau despre fața mea. Am trecut prin foarte multe din cauza acestui brand. Mă simt înșelată de doamna Marinescu Ioana Lavinia care pretindea că este medic dermatolog și care oferea aceleași medicamente și creme clientelor. Este strigător la cer, iar ceea ce se întâmplă dincolo de idea de produse bio, consider că este un plan bine ticluit în spatele fațadei de brand natural , și apoi de a nu mai răspunde la telefon sau mesaje, fie că aceastea sunt disperate în căutarea unui leac pentru acnee, ori că își doresc să își întrețină tenul sănătos. Urmează să depun plângere la fel ca restul fetelor mutilate, și tot ce îmi doresc este să se facă dreptate”, mai spune tânăra.

Pe lângă problemele dermatologice cu care s-au confruntat o parte dintre fete, acestea o acuză pe femeia din spatele brandului că nu respectă aceeaşi formulă a produselor. Deşi au comandat acelaşi produs, consistența şi culoarea diferă în funcţie de lot. Ioana Marinescu  susține însă că le colorează după inspirație și că folosește emulsifianți naturali, de aici diferențele de textură.

Într-un interviu acordat DivaHair, Marinescu susține că ingredientele pe care le folosește sunt  „bio și naturale, de cel mai înalt grad de puritate farmaceutică, fără parabeni, conservanți chimici, coloranți sintetici și alergeni”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit BusinessMagazin, firma românească „Plush BIO a demarat producţia de dezinfectanţi (70% alcool) şi a creat, conform reţetei agreate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, geluri de curăţare şi igienă a tegumentelor. Produsul a fost testat în laboratoarele Institutului Cantacuzino şi la J.S. Hamilton Poland. „Certificările atestă eficienţa formulei împotriva diverşilor viruşi inclusiv Coronavirus Human Strain 229E”, spun reprezentanţii companiei.

„5000 de doze de dezinfectant au fost oferite gratuit autorităţilor, ONG-urilor şi clienţilor Plush BIO. Angajaţii fabricii Plush BIO au continuat să lucreze cu normă întreagă, firma alegând să nu opereze restructurări sau intrări în şomaj tehnic. Compania le asigură angajaţilor transportul şi respectarea normelor de protecţie corespunzătoare stării de urgenţă. „Acum mai mult decât niciodată este timpul să dăm dovadă de solidaritate. Şi vorbim de o solidaritate contra cronometru în această perioadă în care produsele dedicate dezinfecţiei pot proteja vieţi de pe o zi pe alta. De aceea am investit şi am demarat atât de repede crearea gelurilor, fabricarea a cât mai multe şi distribuirea lor. Astfel, venim în întâmpinarea nevoilor imediate ale autorităţilor, ONG-urilor şi clienţilor noştri”, a declarat Ioana Marinescu, fondatoarea şi deţinătoarea companiei Plush luxury BIO cosmetics, scrie sursa mai sus citată.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here