SONDAJ INSCOP. Partidul Pro România creşte în preferințele electorale, poziționându-se la un la un pas să depășească USR-PLUS. Două partide se află într-o perioadă de scădere în sondaje

0
137

Un sondaj INSCOP, realizat la inițiativa Pro România, arată că partidul Pro România creşte în preferințele electorale, de la 9.4%, faţă de 6.55% cât a obţinut la alegerile europarlamentare din 2019, fiind urmat de PSD care a crescut la 25% după ce a înregistrat scăderea dramatică la 22.5%, la alegerile europarlamentare din 2019. Sondajul arată că PRO România, la un pas să depășească USR-PLUS, iar 41.6% consideră că economia României va fi afectată în mare măsură de epidemia de coronavirus, în timp ce 13.2% consideră că economia va fi afectată în mică măsură.

Partide care cresc în opinia publică potrivit preferințelor alegătorilor, date culese în criza coronavirusului 

Sondajul de opinie, datele fiind culese prin interviuri telefonice, realizat pe un eșantion de 1132 de persoane în perioada 15-20 mai, relevă faptul că partidul lui Victor Ponta, Pro România, creşte în preferințele electorale, de la 9.4%, faţă de 6.55% cât a obţinut la alegerile europarlamentare din 2019. UDMR se află la 6% din intenţiile de vot.

Liderul Pro România, Victor Ponta a scris pe Facebook că la distanță de un an, când a obtinut locul al 4-lea la Alegerile Europarlamentare, iar astăzi sondajul realizat de INSCOP confirmă faptul că PRO România se află pe locul al 4-lea în preferințele electorale ale românilor în ceea ce privește alegerile parlamentare.

„În urma cu exact un an – pe 26 Mai 2019 – ProRomania a avut “botezul” electoral cu ocazia Alegerilor Europarlamentare🥂🎂!

Desi eram un partid absolut nou , cu multi adversari si resurse minime am obtinut locul al 4 – lea ! Este meritul Corinei Cretu si al intregii Echipe ProRomania – sunt foarte mandru de aceasta Echipa si sunt convins ca avem un viitor important pe scena politica – alaturi de toti cei care doresc si sprijina o Stanga Moderna , profesionista, eficienta si curajoasa!

Azi ne confirmam in sondaje acest loc al 4 lea / dar ne gandim ca putem sa fim mai buni si mai apropiati de probleme oamenilor ! La Alegerile Locale si Parlamentare ProRomania va reprezenta o alternativa de modernitate si profesionalism – dar si o echipa cu experienta si solutii concrete si eficiente pentru combaterea Crizei Economice!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

In urma cu exact un an – pe 26 Mai 2019 – ProRomania a avut “botezul” electoral cu ocazia Alegerilor Europarlamentare🥂🎂!…

Publicată de Victor Ponta pe Marţi, 26 mai 2020

Sondajul INSCOP arată că PSD s-a canonat cu 2.5%, de la 25 de procente, după ce a înregistrat scăderea dramatică la 22.5%, la alegerile europarlamentare din 2019.

În preferințele electorale, PNL și PSD și USR se mențin pe primele  trei locuri, însă PNL și USR se află într-o perioadă de scădere în sondaje

În ceea ce privește preferințele alegătorilor,  PNL se menţine pe primul loc cu 38.5% din intenţiile de vot, în ciuda măsurilor impopulare luate în tipul epidemiei de Covid-19, însă este într-o perioadă de scădere în sondaje – de la un maximum de peste 47% în luna ianuarie (sondaj IMAS).

USR este al treilea partid ca popularitate în preferinţele alegătorilor, creditat cu 10.2% din opţiunile celor care şi-au exprimat o intenţie de vot. Pentru USR este o scădere faţă de alegerile de anul trecut, când a obţinut 22.3%.

Economia României va fi afectată în mare măsură de epidemia de coronavirus

Sondajul arată că 41.6 % dintre respondanți consideră că economia României va fi afectată în mare măsură de epidemia de coronavirus, în timp ce 13.2% consideră că economia va fi afectată în mică măsură.

„Criza Economica din 2020 va fi mai dura si dureroasa pentru romani decat aceea din 2010/ dar si noi trebuie sa fi invatat lectia de atunci si sa fim mai buni si mai eficienti!, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Comisia Europeană prognozează o recesiune economică de proporții istorice a Uniunii Europene. România se află între primele cinci state membre ale Uniunii Europene care vor înregistra cel mai mare deficit bugetar din Uniune,

Potrivit Comisiei Europene, statele care vor consemna cel mai ridicat nivel al deficitului bugetar sunt Italia (11,1%), Spania (10,1%), Franța (9,9%), Polonia (9,5%), România (9,2%).

Deficitul guvernamental, în cazul României,  este preconizat să crească până la 9,2% din PIB în 2020, de la un nivel de 4,3% din PIB în 2019 și avertizează că  deficitul guvernamental al României ar urma să continue să crească în 2021, până la aproximativ 11,4% din PIB.

România a avut în 2019 cel mai mare deficit guvernamental din UE. Acest fapt a determinat Comisia Europeană să deschidă, la data de 4 martie, procedura de deficit excesiv în raport cu autoritățile de la București, însă măsura nu a fost continuată din cauza izbucnirii pandemiei.

Statele cu cel mai scăzut nivel al deficitului guvernamental în 2020 vor fi Ungaria (5,2%), Luxemburg (4,8%) și Bulgaria (2,8%).

Propunerile partidului Pro România de a impozita progresiv toate veniturile și a impozita proprietăți și capital sunt considerate „bune”

Propunerea partidului PRO România de a impozita progresiv toate veniturile și renunțarea astfel la cota unică de impozitare, în urma sondajului, a rezultat că 44.1% consideră că propunerea este „bună”, urmat de un procent de 22.5% care consideră măsura „foarte bună”. În extrema opusă, un procent de 13.2% consideră că propunerea este „foarte proastă”.

De asemenea, o altă propunere, a impozitării pe proprietăți și capital este apreciată de respondenti, 46.8% consideă propunerea PRO-România „bună”, în vreme ce 18.0% apreciază măsura ca fiind „foarte proastă”.

 

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here