ȘCOALĂ. Anunțul făcut de Ministerul Educației. Cum se calculează mediile elevilor în semestrul al doilea

0
473

Ministerul Educaţiei a făcut, miercuri, precizări cu privire la încheierea mediilor în semestrul al doilea. Astfel, sunt prevăzute opt situaţii care pot fi întâlnite. Ministerul precizează că acordarea notelor pentru activitatea online se face doar cu acordul elevului sau părintelui.

Ministerul Educaţiei a publicat, miercuri, pe pagina de Facebook, clarificări cu privire la încheierea mediilor în semestrul al doilea.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului, nu se vor mai susţine tezele, iar mediile vor fi încheiate cu cel puţin două calificative sau note.

Șituații în care mediile elevilor pot fi încheiate

„Dacă elevul are cel puţin două note în semestrul al II-lea, dar activitatea sa on-line nu poate fi valorificată, atunci situaţia şcolară semestrială se poate încheia doar cu aceste două calificative/note.

Dacă elevul are cel puţin două calificative/note în semestrul al II-lea şi i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situaţia şcolară semestrială se poate încheia şi cu mai mult de două calificative/note.

Dacă elevul are doar o notă în semestrul al II-lea şi nu i se poate valorifica activitatea desfăşurată on-line, atunci a doua notă va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.

Dacă elevul are doar un calificativ/o notă în semestrul al II-lea şi i se poate valorifica activitatea desfăşurată on-line, atunci situaţia sa şcolară semestrială se poate încheia cu cel puţin două note.

Dacă elevul nu are niciun calificativ/nicio notă în semestrul al II-lea şi nu i se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului I devine media anuală.

Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea şi i se poate valorifica activitatea on-line, atunci situaţia şcolară semestrială se poate încheia cu cel puţin două note.

Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 şi nu poate fi valorificată activitatea on-line, cadrul didactic decide împreună cu elevul/părintele/susţinătorul legal data la care acesta poate susţine o lucrare scrisă/un proiect prin care să fie notat, iar nota la această evaluare devine media anuală.

Dacă media primului semestru este mai mică decât 5 şi se poate valorifica activitatea on-line, atunci media semestrului al II-lea poate fi încheiată cu cel puţin două note”.

Potrivit Ministerului Educaţiei, valorificarea activităţii on-line prin calificativ sau notă se face cu acordul elevului sau cu acordul părintelui sau susţinătorului legal.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here