ATAC. Armata israeliană a ucis un atacator palestinian în Cisiordania

0
116

Un bărbat palestinian a fost ucis de către militarii israelieni în Fâșia Gaza după ce a încercat să lovească cu mașina mai mulți reprezentanți ai Forțelor Armate Israeliene.

Potrivit unui comunicat al Armatei israeliene, atacatorul a fost împușcat mortal de către militari, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Niciun militar israelian nu a fost rănit în urma atacului, potrivit aceleiași surse.

„Ca răspuns la atac, trupele au tras și au neutralizat atacatorul”, se arată în comunicatul Armatei.

Oficialii palestinieni contactați de Reuters au refuzat să comenteze incidentul.

Tensiunile sunt în creștere în regiune în ultimele săptămâni, după ce Israelul a anunțat că intenționează să își extindă suveranitatea asupra coloniilor israeliene din Valea Iordanului din Cisiordania, teritoriu despre care palestinienii susțin că aparțin unui viitor stat palestinian independent.

Anexarea anunțată de Israel provoacă nemulțumire în rândul palestinienilor

Intenția autorităților israeliene de a anexa unele regiuni din Valea Iordanului a fost primită cu foarte mare nemulțumire de către cetățenii palestinieni.

Totodată, anunțul a fost criticat și de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), care a avertizat Israelul că o astfel de mișcare ar putea pune în pericol pacea și așa fragilă din Orientul Mijlociu. Totodată, Națiunile Unite au avertizat că o eventuală anexare a teritoriilor palestiniene ar putea duce la izbucnirea unui conflict care ar putea degenera.

Emisarul ONU pentru conflictul din Orientul Mijlociu, Nickolay Mladenov, a cerut Israelului să-şi „abandoneze ameninţările cu anexarea”. În același timp, Națiunile Unite îi invită pe liderii palestinieni „să reia discuţiile cu toţi membrii Cvartetului” (SUA, Rusia, Uniunea Europeană şi ONU), care se ocupă de pacea în zonă.

Incidentul de vineri vine în contextul în care, recent, un militar israelian a fost ucis cu o piatră de către un militant palestinian, în Ierusalimul de Est. Într-un alt incident, un palestinian a atacat poliţişti israelieni cu un cuţit, în zona Qalandiya, la periferia Ierusalimului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here