ANUNȚ. Ministrul Economiei despre redeschiderea mall-urilor: Vrem să aducem viața la normalitate mai repede

0
463

Ministrul Economiei, Virgil popescu, a declarat, luni seară, la TVR, că românii ar putea să nu mai stea 14 zile în izolare la întoarcerea din vacanța în străinătate, iar mall-urile s-ar putea redeschide la mijlocul lunii iunie.

„Aș numi așa de o zonă a liberalizării de întoarcere în țară. Eu sunt oprimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică.

Marți, întâlnire cu reprezentanții mall-urilor

Mâine, (n.r. marți) la ora 15:00 am o întânire cu reprezentanții mall-urilor. Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor 2 săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul Economiei a estimat că din 15 iunie s-ar putea ridica și interdicția de a sta 14 zile în izolare la întoarcerea din vacanța în străinătate

Cât privește renunțarea la a nu mai sta 14 zile în izolare la întoarcerea din vacanța în străinătate, ministrul a estimat că tot din 15 iunie s-ar putea ridica și această interdicție

„Eu sunt optimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile. Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică”, a declarat ministrul Virgil Popescu.

Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului Orban, nouă proprietari de centre comerciale din țară au solicitat reluarea activităţilor. Magnații de pe piața comerțului dețin împreună un total de 52 proiecte cu peste 4.600 chiriaşi!

Proiectul de lege elaborat de Guvern, privind măsurile luate pe durata stării de alertă, prevede doar deschiderea centrelor comerciale de mici dimensiuni, cu suprafeţe de sub 15.000 de metri pătraţi.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here