INTERNAȚIONAL. Continuă vânătoarea de polițiști în America. Baie de sânge la New York! Ce au pățit trei ofițeri din temutul NYPD

0
234

Continuă vânătoarea de polițiști în America și cel mai rău pare a fi la New York. Metropola care dă temutul NYPD nu mai reprezintă un loc sigur nici pentru locuitorii ei, cu atât mai puțin pentru forțele de ordine. Miercuri seara, trei ofițeri afați în misiune au fost atacați de un bărbat înarmat cu un cuţit, iar unul dintre ei se zbate acum între viață și moarte.

Polițist înjunghiat în gât și doi colegi cu răni serioase, în urma unui incident petrecut în Brooklyn. Străzile New Yorkului sunt spălate cu sângele oamenilor legii, notează cotidianul New York Times. Cei trei ofițeri NYPD, dar și atacatorul sunt acum internați în Spitalul Kings County.

Polițiștii încercau să oprească jafurile din New York

Atacul din Brooklyn s-a produs pe fondul protestelor de amploare şi al câtorva violenţe la New York în urma decesului afro-americanului George Floyd.

Nu este clar, deocamdată, dacă atacul din Brooklyn a avut legătură cu protestele, însă şeful poliţiei din New York, Dermot Shea, a precizat că poliţiştii se aflau în acel moment la datorie pentru a opri jafurile din oraș.

Un bărbat s-a apropiat „ca din întâmplare” de unul dintre ei, a scos un cuţit şi l-a înjunghiat în partea din stânga a gâtului. „Pare să fi fost un atac cu totul laş, mârşav, absurd asupra unui poliţist fără apărare. Slavă Domnului că nu ne pregătim pentru o înmormântare!”, a comentat Dermot Shea.

Ceilalţi doi poliţişti au auzit împuşcături trase de la două străzi distanţă, au alergat şi au văzut că suspectul îi luase pistolul colegului lor rănit. În timpul luptei, cei doi ofițeri au fost răniţi la mâini.

Incidente grave în Brooklyn

Poliţia din Brooklyn a intervenit într-o mulţime de circa 1.000 de protestatari care sfidau, chiar dacă paşnic, restricţiile de deplasare, şi a lovit cu bastoane demonstranţi şi jurnalişti care fugeau să se adăpostească de ploaia torenţială.

Ciocnirile din Brooklyn par să fi fost cele mai grave dintr-o noapte mai liniştită decât precedentele.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here