CULISE. Planul lui Donald Trump de a înăbuși protestele în SUA, dezvăluit de un înalt oficial

0
135

Casa Albă a intenţionat să desfăşoare în această săptămână circa 10.000 de militari activi pentru a înăbuşi protestele din capitala Washington D.C. şi în alte părţi din Statele Unite ale Americii, a declarat sâmbătă o înaltă oficialitate din domeniul apărării pentru postul american CBS, citat duminică de dpa, care adaugă că ministrul apărării Mark Esper şi şeful Statului Major Interarme, generalul Mark Milley, s-au opus.

Esper ar fi trimis totuşi circa 1.600 de militari activi în regiunea metropolitană a capitalei SUA, potrivit surselor de mai sus, citate de Agerpres.ro.

Cu toate acestea, cei aproximativ 5.000 de membri ai Gărzii Naţionale a SUA nu au solicitat asistenţă, iar trupele active au început să părăsească zona joi noaptea.

Casa Albă nu a comentat informaţia, notează dpa.

Numărul arestărilor în Statele Unite se apropie de 10.000

Associated Press a anunțat că cel puțin 9.300 de persoane au fost arestate în proteste din întreaga țară de la moartea lui George Floyd.

Departamentul de Poliție din Houston a anunțat că au făcut mai mult de 200 de arestări în centrul orașului, ieri și aseară, implicând persoane angajate într-o conduită criminală, inclusiv persoane care au aruncat bucăți de stânci și sticle în ofițerii de poliție, și numeroase persoane au refuzat să golească străzile atunci când li s-a ordonat acest lucru.

„Acesta este un număr extrem de redus de arestări, având în vedere miile de oameni din comunitatea noastră care au marșat și în mod pașnic astăzi”, a spus Departamentul de Poliție din Houston într-un tweet. „Nu suntem conștienți de daune sau vătămări semnificative ale proprietății. Vom avea cifrele exacte, informațiile actualizate. ”

Decesul lui George Floyd a fost catalizatorul protestelor la nivel național

Evenimentul care au dus la moartea lui Floyd au fost filmate, au devenit virale și au fost catalizatorul protestelor la nivel național.

Poliția a fost chemată în jurul orei 20:00 pe 25 mai de către un angajat al magazinului de alimente Cup Foods care a susținut că un client a folosit o factură falsificată pentru a plăti țigările și că persoana a apărut beată, potrivit jurnalului 911 publicat de Departamentul de Poliție Minneapolis.

Angajatul s-a dus la mașina din afara magazinului unde clientul stătea și i-a cerut să returneze țigările, dar a refuzat, conform fișei de apel de la serviciul 911.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here