INTERNAȚIONAL. Trump, gafă după gafă. De data asta, președintele Americii chiar a dat-o-n bară!

0
236

Președintele Americii o ține din gafă în gafă. De data aceasta, și-a programat primul eveniment public major de campanie electorală pe 19 iunie, ziua în care SUA comemorează sfârşitul sclaviei. La presiunea „internauților”, liderul de la Casa Albă și-a modificat programul, „arătând slăbiciune”, după cum au reacționat imediat câțiva dintre susținătorii săi.

Momentul iniţial şi locaţia Tulsa au provocat indignare în rândul criticilor lui Trump, informează CNN, care au calificat drept o insultă la adresa memoriei lui George Floyd, bărbatul negru a cărui moarte în custodia poliţiștilor, acum două săptămâni, a provocat proteste în întreaga ţară.

Pe fondul protestelor împotriva injustiţiei rasiale, Trump s-a confruntat cu critici după programarea acestui prim miting de campanie după luni de zile în ziua cunoscută de afroamericani ca Ziua Eliberării şi în Tulsa, Oklahoma, un oraş în care mulţimi de albi au masacrat afroamericani cu un secol în urmă.

Mulţimi de albi au masacrat sute de afroamericani acolo în timpul unor revolte în 1921.

Trump, pus la zid de senatoare democrată Kamala Harris

Senatoarea democrată Kamala Harris l-a acuzat pe Trump că îi încurajează pe rasişti cu această dată şi locaţie. „Nu numai că le face cu ochiul supremaţioniştilor albi – dar le oferă şi o petrecere de bun venit acasă”, a scris ea joi pe Twitter.

Trump a declarat vineri că decizia de amânare a venit după ce „mulţi dintre prietenii şi susţinătorii mei afroamericani au sugerat o schimbare de dată din respect pentru comemorările de +Juneteenth+”. „Am programat anterior mitingul nostru #MAGA la Tulsa, Oklahoma, pentru 19 iunie – un mare lucru. Din păcate, ar cădea de Sărbătoarea Juneteenth”, a scris Trump.

Mitingul va fi mutat pe 20 iunie pentru a evita ciocniri, a adăugat el pe Twitter.

SUA se redeschid după luni de măsuri de izolare legate de coronavirus, deşi oficiali din sănătatea publică s-au opus marilor adunări, precum evenimentele sportive sau concertele, în special în interior unde probabilitatea riscului de infecţie este mai mare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here