PROGNOZA METEO în weekend. Vreme instabilă, pe 13 și 14 iunie 2020

0
107

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, sâmbătă, 13 iunie, cu precădere în regiunile estice, centrale, nordice, precum şi la deal şi munte.

Vor fi înnorări şi perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină şi vijelii.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depãşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade Celsius, iar cele minime între 13 şi 20 de grade Celsius.

Duminică, 14 iunie, vremea va fi instabilă, în cea mai mare parte a ţării. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi perioade cu averse ce vor avea mai ales caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, iar trecător vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depãşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp, potrivit Antena 3.

Temperaturile maxime, apropiate de cele normale pentru această perioadă, se vor încadra între 22 şi 30 de grade Celsius, iar cele minime între 13 şi 19 grade Celsius.

Cum va fi vremea în următoarele săptămâni. Anunțul făcut de meteorologi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, prognoza valabilă pentru următoarele patru săptămâni. Conform documentului, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Până pe 15 iunie, meteorologii prognozează valori termice uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile nordice, estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi excedentar în toată ţara, dar mai ales în regiunile estice, centrale şi la munte.

Pentru săptămâna 15-22 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Pentru săptămâna 22-29 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Pentru săptămâna 29 iunie – 6 iulie, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here