FOCAR. Încă un pompier din Prahova a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Sute de lucrători ISU așteaptă rezultatele

0
174

Încă un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a fost testat pozitiv pentru COVID-19, numărul total de cazuri ajungând la zece. Peste 120 de angajaţi fiind testaţi şi izolaţi în subunităţi sau la domiciliu până la aflarea rezultatelor.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii din tura de serviciu de vineri de la Detaşamentul Câmpina, precum şi cei de la Garda de Intervenţie Băicoi şi Punctul de Lucru Plopeni se află în izolare la subunităţi, până la aflarea rezultatelor de la testare. Ceilalţi pompieri din turele libere de la Detaşamentul Câmpina, inclusiv Băicoi şi Plopeni, se află în izolare la domiciliu împreună cu familiile, scrie Agerpres.

Peste 120 de pompieri așteaptă rezultatele

În acest context, 123 de pompieri au fost testaţi sâmbătă pentru COVID-19 şi aşteaptă rezultatele.

„Pentru asigurarea intervenţiei au fost dislocate două autospeciale de stingere din Ploieşti în subunităţi temporare de intervenţie amenajate la Câmpina şi Băicoi – zona Canton. Acestea sunt încadrate cu echipaje din detaşamentele de pompieri din Ploieşti. În acest fel putem să asigurăm raionul de intervenţie al Subunităţii de Pompieri din Câmpina fără a avea repercusiuni asupra timpului de răspuns la misiuni şi intervenţii”, arată sursa citată.

Vasiloae a precizat că, de la începutul perioadei care a determinat adoptarea de măsuri speciale pentru protecţia personalului, la nivelul tuturor structurilor din subordinea ISU Prahova au fost luate măsuri pentru dezinfecţia şi igienizarea spaţiilor, precum şi a suprafeţelor care sunt atinse frecvent.

Zeci de cazuri înregistrate în Prahova

„Manifestăm o preocupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate COVID-19, în ceea ce priveşte echiparea corespunzătoare a personalului şi decontaminarea după fiecare intervenţie, atât a personalului, cât şi a tehnicii de intervenţie. Menţionăm că zilnic toţi pompierii care intră în serviciu, inclusiv personalul de la 8 ore, este supus unui triaj epidemiologic, inclusiv prin măsurarea temperaturii”, a mai precizat sursa citată.

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate zece noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19, numărul total al cazurilor ajungând la 153.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here