GALERIE FOTO. Inundațiile fac ravagii în România. Mai multe localități sub ape

0
244

Vremea extremă face ravagii în România, iar ploile sunt departe de final. Până joi dimineață la ora 10.00, se află în vigoare o avertizare meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată în aproape toată țara.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 20 de județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente.

Cele mai afectate județe de inundații

Județele cele mai afectate de precipitațiile abundente au fost Argeș, Hunedoara, Ialomița și Maramureș, unde pompierii au intervenit la nivelul a 12 localități.

Cu eforturi susținute, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 140 de locuințe, 148 de curți, 94 de beciuri/subsoluri, 106 anexe gospodărești, 8 instituții publice și 21 de străzi.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe 2 drumuri naționale (DN 7/AR și DN 18/MM), 3 drumuri județene (DJ 137, DJ 137A/HR și DJ 411/GR) și este oprit pe 1 drum județean (DJ 131A/HR).

O situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Urechești din județul Bacău, unde o persoană care a rămas izolată pe o insulă, în apele râului Trotuș, a fost salvată. Un alt caz care a dus la izolarea a 35 de persoane s-a produs în județul Maramureș, localitatea Leordina, unde un podeț a fost rupt de viitură.

IMAGINI DRAMATICE în Galeria Foto de mai sus. 

La acest moment, la nivelul județelor Harghita și Maramureș echipaje specializate intervin pentru decolmatare albiei cursurilor de apă și reparare unor poduri sau podețe rutiere. Vezi aici când scăpăm de ploile abundente

Recomandările pompierilor militari

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, pompierii recomandă populației să respecte următoarele măsuri:
• Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
• Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
• În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

Având în vedere că, până joi la ora 10.00, se află în vigoare o avertizare meteorologică COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

De asemenea, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here