CORONAVIRUS. Românii și bulgarii, acuzați că au adus Covid-19 în Germania! Declarații șocante!

0
211

Românii și bulgarii au adus Covid-19 în Germania, acuză un important lider politic neamț. Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, despre care nu cu multă vreme în urmă se vorbea că ar putea fi succesorul Angelei Merkel, a făcut o serie de declarații absolut șocante în prezența jurnaliștilor.

Întrebat despre situația epidemiei în țară, Armin Laschet a răbufnit la adresa imigranților, numindu-i pe români și bulgari direct responsabili de răspândirea Covid-19 în Germania!

Românii și bulgarii au adus Covid-19, nu măsurile de relaxare

Nu măsurile de relaxare stau la originea apariției unor focare de coronavirus în Germania, ci prezența românilor și a bulgarilor, zice premierul landului Renania de Nord-Westfalia.

El susține că SARS-CoV-2 a fost adus în țara sa de muncitorii români și bulgari și mai apoi s-a răspândit peste tot, din cauza condițiilor proaste în care sunt cazați și în care lucrează aceștia.

În landul Renania de Nord-Westfalia a apărut un focar de coronavirus la un dintre cele mai mari abatoare din regiune. Peste 400 de muncitori au fost depistați pozitiv cu Covid-19.

Premierul Armin Laschet nu doar că a ordonat suspendarea lucrului la abatorul respectiv, dar a decis și închiderea școlilor!

„Focarul ăsta nou apărut nu spune nimic despre relaxare, pentru că virusul a fost adus la noi de români și bulgari. Așa se va întâmpla peste tot. Avem peste tot în Germania măsuri de relaxare similare. Acum câteva săptămâni am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria, la noi am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații români și bulgari”, a răspuns permierul Laschet, preluat de Die Welt.

MAE face precizări importante

Într-o notă informativă, Ministerul de Externe anunța miercuri, 17 iunie, că 85 de români care lucrează ca muncitori sezonieri la o fermă din Germania au fost diagnosticați pozitiv cu noul coronavirus.

Toți au sunt acum plasați în carantină. Costurile cu hrana și cazarea lucrătorilor au căzut în sarcina angajatorului care, mai mult, acordă și o diurnă zilnică de 50 de euro fiecărui muncitor!

De asemenea, MAE a anunțat și că un focar de coronavirus depistat în comunitatea de români din Magdeburg (150 de kilometri de Berlin) a dus la moartea unui compatriot, în timp ce alți 37 s-au îmbolnăvit.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here