TURISM. Ce trebuie să știi dacă mergi în Spania, în această vară / Cum te pregătești

0
96

Cu puțin timp înainte ca Spania să își redeschidă frontierele pentru europeni, premierul Pedro Sanchez a adus aminte populației că rămâne vulnerabilă în fața coronavirusului și că nu trebuie să lase garda jos.

Cetățenii UE nu vor mai fi obligați să rămână timp de două săptămâni în carantină la sosirea în țară.

”Rămânem vulnerabili. Trebuie să rămânem în gardă și să respectăm cu strictețe măsurile de igienă și de protecție. Fiecare dintre noi poate fi un zid în fața virusului sau în fața contagierii, depinde de noi”, a spus Sanchez, citat de Hotnews.ro, într-o declarație televizată.

La miezul nopții dintre sâmbătă și duminică (20/21 iunie), Spania a ridicat starea de alertă, decretată pe 14 martie, și și-a redeschis granița terestră cu Franța, precum și porturile și aeroporturile pentru cetățenii din statele UE.

Cetățenii străini nu vor mai fi nevoiți să rămână în carantină două săptămâni la intrarea în țară, dar toată lumea va trebui să poarte mască în spațiile închise și în aer liber când nu este posibilă menținerea distanței de securitate de 1,5 metri.

Aproape 600 de oficiali din cadrul Ministerului Sănătății vor fi detașați în aeroporturi pentru a controla călătorii care ajung în țară. Cetățenii vor fi întrebați unde locuiesc și li se va lua temperatura.

Cazurile suspecte vor fi examinate de doctori, a anunțat vineri, 19 iunie, ministrul Sănătății, Salvador Illa.

Portugalia își va redeschide frontiera cu Spania abia la 1 iulie, atunci când Spania își va redeschide granițele pentru toate naționalitățile, în special pentru a încerca să salveze sectorul turistic, care este principalul pilon al economiei spaniole, cu 12% din PIB.

Spania a fost una dintre țările cel mai grav afectate de pandemia de coronavirus, cu peste 28.000 de decedați.

Spania neagă că ar negocia înființarea unor culoare aeriene speciale pentru turiști. Madridul cere criterii comune la nivel european în domeniul turismului

Spania a anunțat, la începutul acestei luni, că nu a negociat și nici nu negociază cu Marea Britanie înființarea unui culoar aerian special pentru turiștii britanici și că își dorește o abordare unitară la nivel european în ceea ce privește turismul.

Declarația a fost făcută de un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Madrid, în contextul în care un grup de lobby în domeniul turismului din Marea Britanie a informat că mai multe culoare aeriene speciale care să permită mișcarea fără restricții a turiștilor între anumite state europene vor fi deschise începând cu 29 iunie, informează Reuters.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here