FOCAR DE COVID-19. Aproape 40 de copii din două centre de îngrijire din Pașcani, testați pozitiv

0
59

Un număr de 39 de copii de la două centre de îngrijire din Pașcani, în județul Iași, au fost confirmați pozitiv cu coronavirus. Copii sunt asimptomatici şi au fost separaţi de cei care nu sunt bolnavi. Mai mult, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost confirmate 16 cazuri și în rândul angajaților centrelor. 

„Sunt copii din aceleaşi centre unde au fost şi angajaţi confirmaţi. Sunt 21 într-un centru şi 18 într-un centru”, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iaşi, Florin Ion.

Întrebat dacă aceştia au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, Florin Ion a explicat că situaţia este „evaluată împreună cu reprezentanţii DSP” şi că urmează să se ia o decizie.

16 angajaţi de la cele două centre au fost diagnosticați sâmbătă dimineaţă, în urma testării, iar atunci conducerea DGASPC anunţa că minorii vor fi testaţi în cursul acestei săptămâni.

„Sunt copii care nu au ieşit din luna martie din centru. Ceilalţi copii, cei care nu sunt confirmaţi, au fost separaţi, la unul dintre centre sunt 3 căsuţe de tip familial, s-au separat deja copiii, iar la Centrul Sfântul Neculai s-au separat pe etaje”, a explicat Florin Ion.

FOCAR de coronavirus la o fabrică din Paşcani. Aproape 30 de angajaţi, testați pozitiv

Un număr de 26 de angajaţi de la o fabrică de prelucrare a oțelului din Paşcani, județul Iași, au fost confirmaţi pozitiv cu coronavirus, la începutul acestei luni. Secția a fost închisă, iar angajaţii infectaţi au fost internaţi la la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Iniţial, s-au îmbolnăvit patru angajaţi, dar în urma anchetei epidemiologice începute de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, au fost confirmaţi alți 22.

„Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dispus întreruperea activităţii la o secţie din cadrul unei fabrici private din judeţul Iaşi.(….) Practic, în momentul de faţă sunt în total 26 de persoane confirmate pozitiv. Măsura de întreupere a activităţii a fost luată pentru 14 zile, perioadă în care angajaţii acestei secţii vor fi izolaţi la domicliu”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, citat de Mediafax.

FOCAR DE COVID-19. Numărul infectaţilor de la fabrica de îngheţată din Sebeş s-a dublat

Un focar de COVID -19 a fost depistat, la sfârşitul lunii trecute, la o fabrică de îngheţată din Sebeş, județul Alba. Fabrica a fost amendată cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

Reprezentanţii DSP Alba spuneau atunci că angajaţii nu poartă echipamentele de protecţie, deşi le-au primit de la angajator.

Focarul de coronavirus de la fabrica de îngheţată din Sebeş, judeţul Alba, se extinde. Numărul infectaţilor s-a dublat şi a depăşit 80, din care 55 de angajaţi.

Astfel, DSP Alba a început cea mai complexă anchetă epidemiologică de la începutul epidemiei de COVID -19 pentru stingerea focarului de la fabrica de îngheţată, unde 47 de persoane, angajaţi şi membri ai familiilor acestora, au fost confirmaţi pozitiv.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here