POLITICĂ. Victor Ponta, acuze grave la adresa lui Nelu Tătaru. Ar fi manipulat achiziția măștilor de protecție: „Bietul om adusese 100 de milioane de măști și nu voia nimeni să le cumpere” – VIDEO

0
65

Victor Ponta a susținut miercuri în Camnera Deputaților, cu ocazia votării moțiunii simple împotriva ministrului Sănătății, că Nelu Tătaru ar fi manipulat acordarea contractului pentru cele 115 milioate de măști de protecție. 

„Aseară când domnul ministru Tătaru era în plen și discuta cu deputații a avut timp să mai facă un contract pentru 115 milioane de măști în valoare de aproape 50 milioane de euro. Acest contract și acest câștigător, Naguma Internațional, a anunțat din 9 aprilie că a adus măștile în țară, dar nu a reușit să le vândă nimănui și atunci Ministerul Sănătății, de data asta chiar ministerul că cel de la Unifarm era ocupat cu altă afacere, a găsit o soluție pentru bietul om care adusese 100 de milioane de măști și nu voia nimeni să le cumpere. Și atunci a organizat o licitație în luna iunie”, a punctat Victor Ponta.

Ulterior, acesta a explicat cum a reușit firma NAGUMA MEDICAL SUPPLY SRL controlată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski să câștige contractul în valoare de aproape 50 de milioane de euro.

Victor Ponta, acuze grave la adresa lui Nelu Tătaru: „O singură firmă avea și cantitatea și putea să le livreze în 7 zile”

„Dar ce să vezi, licitația era pentru măști de protecție cum scrie în ordonanța guvernului și omul nu avea măști de protecție, avea măști faciale. Așa că au anulat licitația, au reorganizat-o și au schimbat în caietul de sarcini, deși în ordonanță 78/2020 se vorbea de măști de protecție, au schimbat denumirea ca să fie ce adusese omul în aprilie și nu putea să rămână cu 100 de milioane de măști. Au pus și două condiții pe care sunt convins că le îndepliniți toți cei de aici, să ai măștile, cantitatea de 100 de milioane și să le livrezi în 7 zile. O singură firmă avea și cantitatea și putea să le livreze în 7 zile”, a spus Victor Ponta.

Ministerul Sănătății a anunțat că a finalizat astăzi achiziția a 115 milioane de măști în valoare de 73.600.000 lei fără TVA, cu un preț unitar de 0,68 de lei fără TVA/mască. Cel mai mare punctaj l-a avut firma NAGUMA MEDICAL SUPPLY SRL controlată de omul de afaceri canadian Michael Topolinski. Acesta anunțase la începutul lui aprilie că va achiziționa 90 de milioane de măști de protecție.

În cursul zilei de miercuri, 24 iunie, a fost adoptată moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Au fost înregistrate 164 voturi „pentru”, 85 „contra” 48 de abţineri.

Moţiunea intitulată „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” fusese dezbătută marţi de deputaţi. Potrivit legislaţiei, adoptarea moţiunii nu duce automat la demiterea ministrului
Prin această moțiune simplă – „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre’”, deputații PSD solicită demisia lui Nelu Tătaru, plecându-se de la premisa că grija pentru sănătatea românilor se rezumă la vorbe, nu la fapte, iar atitudinea ministrului Sănătății nu face altceva decât să se înscrie pe aceeași linie a unor alte eșecuri ale guvenării PNL.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here