PANDEMIE. 77 de români, readuși din Regatul Țărilor de Jos

0
201

77 de cetățeni români au revenit din Regatul Țărilor de Jos, în urma demersurilor comune ale mai multor ministere.

Patru ministere au făcut demersuri pentru a-i readuce pe români în țară

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 iunie, au revenit în țară 77 de cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, informează MAE.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc oameni care erau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos, precum și un caz medical.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Amsterdam-București.

Demersurile autorităților române au permis și revenirea unor cetățeni străini rezidenți în România, respectiv doi cetățeni americani, un cetățean italian, un cetățean olandez și un cetățean britanic.

MAE a repatriat săptămâna trecută 339 de români din Franța și Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 339 de cetățeni români, afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian, în contextul pandemiei de COVID-19, au fost repatriați din Franța și Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat al MAE, au fost aduși în țară 151 de români din Franța și 188 din Marea Britanie. Printre aceștia se găsesc studenți, persoane sub tratament medical și alți cetățeni care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective.

Revenirea în țară a fost asigurată prin intermediul a două curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta București-Paris-București, respectiv București-Londra-București.

Cu aceleași curse au revenit în țară și cetățeni rezidenți în România: 19 cetățeni francezi, doi cetățeni canadieni, un cetățean tunisian și un cetățean american.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here