ALERTĂ. Mai multe persoane au fost ucise într-un atac asupra Bursei de Valori din Karachi, Pakistan

0
523

Cel puțin cinci persoane au murit luni în urma unui atac armat care a avut loc la Bursa de Valori a Pakistanului din Karachi.

Printre victime s-ar număra și polițiști și membri ai forțelor de securitate, a declarat un oficial local, Mohammad Azeem, citat de CNN.

Acesta a adăugat că forțe paramilitare au fost trimise de autorități la fața locului.

Abid Ali, directorul Bursei pakistaneze de Valori, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că patru persoane au intrat în sediul instituției și au deschis focul, înainte de a fi ucise de către forțele de securitate.

„Au fost patru atacatori care au venit din parcare, au aruncat o grenadă la intrarea în KSE (Bursa de Valori de la Karachi, n. red.) și apoi au început să tragă la întâmplare. Aracatorii purtau uniforme care semănau cu cele ale Poliției, toți cei patru au fost uciși, iar situația este sub control în acest moment”, a spus oficialul.

Potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Bursa de Valori, nu sunt cunoscute în acest moment motivele atacului și nici dacă cei patru atacatori făceau parte din vreo organizație teroristă.

Administrația Bursei de Valori le-a cerut angajaților care se aflau în sediul instituției în momentul atacului să rămână la etajele superioare ale clădirii până când forțele de ordine vor încheia operațiunea.

Autoritățile suspectează că atacul a fost organizat de o grupare separatistă

Militanți din cadrul Armatei pentru Eliberarea Balochistanului au revendicat atacul de luni, iar autoritățile au anunțat că anchetează anunțul grupării.

Armata pentru Eliberarea Balochistanului duce de mai mulți ani o insurgență în Pakistan, cu scopul de a obține independența provinciei Balochistan din sud-vestul țării. Gruparea este desemnată ca organizație teroristă de Pakistan, Marea Britanie și Statele Unite.

Pakistanul a fost afectat de o serie de atacuri, majoritatea organizate de grupări islamiste, dar astfel de incidente au fost rare în ultimii ani.

Bursa de Valori de la Karachi este cea mai mare astfel de instituție din Pakistan. Sediul său este în centrul financiar al orașului, zonă în care se află și sediile principalelor bănci și instituții financiare din oraș. Zona este cunoscută pentru numărul mare de agenți de securitate prezenți în mod obișnuit.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here