GAFĂ DE ZILE MARI. Un profesor supraveghetor a anulat, din greșeală, lucrarea de la Bacalaureat a unei alte candidate

0
66

Un profesor supraveghetor din Vrancea a fost sancționat disciplinar după ce în cadrul examenului de Bacalaureat la Limba română a anulat, din greșeală, lucrarea unei absolvente de liceu, vrând de fapt să anuleze altă lucrare.

Unei tinere care a susţinut examenul la Colegiul Tehnic ‘Valeriu D. Cotea’ Focşani nu i-a fost anulată lucrarea pe care a refăcut-o, ceea ce a determinat apariția a două teze identice, notate la fel, la centrul de corectare. Profesorul a anulat lucrarea altei eleve, care ar fi putut pica examenul dacă Inspectorul general al Inspectoratul Şcolar Județean Vrancea nu și-ar fi dat seama de eroare.

Profesorul din cauza căruia o elevă ar fi putut să rămână fără notă la Limba română a examenului de Bacalaureat nu va mai primi permisiunea de a asista la trei sesiuni de examene de acum încolo.

IŞJ Vrancea: A fost o confuzie de la sală a lucrărilor

A fost o confuzie de la sală a lucrărilor. A apărut o teză în plus, pentru că nu a fost anulată la o candidată a doua teză, cea care a fost refăcută. Din inerţie. Dar lucrurile s-au rezolvat, pentru că toate lucrările au ajuns în centrul de evaluare. Supraveghetorul care se face vinovat de acest incident nu va mai putea participa la următoarele trei sesiuni de examen, ca asistent sau altceva, aşa cum prevede regulamentul”, a declarat inspectorul general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea.

Cele două lucrări identice ale candidatei  care și-a rescris teza, au fost notate la fel, ceea ce nu provoacă dificultăți la afișarea notei finale. În ceea ce privește lucrarea anulată în mod greșit, aceasta a fost corectată.

„Cele două teze erau identice, erau notate la fel, deci candidatul va apărea cu o singură notă, pentru că i s-a anulat una dintre cele două lucrări. Iar în cazul candidatei căreia i-a fost omisă nota, teza este în centrul de evaluare în centrul de la Brăila şi a fost corectată. Ceea ce face ca lucrurile să fie rezolvate. Toţi candidaţii vor fi notaţi”, a precizat Dorin Cristea.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here