ULTIMATUM. Preşedintele Venezuelei îi oferă ambasadorului UE 72 de ore pentru a părăsi țara

0
64

Preşedintele Nicolas Maduro a dat luni şefei Delegaţiei Uniunii Europene la Caracas 72 de ore pentru a părăsi Venezuela, ca reacţie la sancţiunile adoptate în aceeaşi zi de către UE la adresa a 11 funcţionari venezueleni.

Preşedintele socialist a anunţat expulzarea reprezentantei UE, Isabel Brilhante Pedrosa, într-un discurs pronunţat la palatul prezidenţial Miraflores, transmite AFP.

Preşedintele Nicolas Maduro, ultimatum pentru reprezentanții UE

„Cine sunt ei să încerce să se impună prin ameninţare? Cine sunt ei? Ajunge! De aceea am decis să dau 72 de ore ambasadoarei UE pentru a ne părăsi ţara”, a declarat Nicolas Maduro.
„Vom rezolva acest lucru în 72 de ore (…) Îi vom oferi un avion pentru a pleca, dar ne vom pune lucrurile în ordine cu Uniunea Europeană”, a continuat şeful statului venezuelean.

Venezuela a suspendat zborurile comerciale ca urmare a pandemiei noului coronavirus, aminteşte France Presse.

11 oficiali venezueleni implicaţi în acţiuni împotriva opozanţilor guvernului preşedintelui Nicolas Maduro

UE a sancţionat luni 11 oficiali venezueleni implicaţi în acţiuni împotriva opozanţilor guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, printre care Luis Parra, care în luna mai a încercat să ia locul opozantului Guaido la conducerea parlamentului.

„Pretinsa alegere a lui Luis Parra nu a fost legitimă deoarece aceasta nu a respectat procedurile juridice şi nici principiile constituţionale democratice”, a estimat UE.

Juan Guaido este recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de aproximativ 50 de ţări.

Venezuela a fost în 2017 prima ţară din America Latină care a făcut obiectul unor sancţiuni din partea UE.

De asemenea, Maduro l-a criticat pe ambasadorul Spaniei la Caracas, Jesus Silva, pe care Maduro l-a acuzat că a participat la licitația eșuată din aprilie 2019 pentru a-l răsturna condus de Leopoldo Lopez,  care avea drept scop capturarea lui Maduro.

Maduro a caracterizat acțiunile lui Silva fiin în colaborare cu „fapte penale” ale lui Lopez. Venezuela va avea în vedere acțiunile diplomatice legate de situația lui Silva în țară, a adăugat Maduro.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here