COȘMAR și vacanță ratată! O turistă româncă, depistată pozitiv cu Covid în Grecia! Autoritățile elene o vor băga în carantină 14 zile

0
231

O româncă venită în vacanţă în insula greacă Creta împreună cu soţul ei a fost confirmată sâmbătă de autorităţile greceşti ca fiind infectată cu noul coronavirus.

Autorităţile sanitare şi Protecţia Civilă locală au intrat în alertă pentru a localiza turista româncă şi a-i transmite rezultatul testului COVID-19 efectuat la intrarea în Grecia, scrie Agerpres.

Acesta este primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiştilor străini în insula greacă Creta.

În Grecia au fost confirmate până în prezent cinci cazuri în rândul pasagerilor sosiţi pe aeroporturile greceşti începând cu 1 iulie, în urma analizei a circa 1.400 de teste moleculare din cele 5.889 efectuate. Este vorba despre trei femei, din Suedia, Serbia şi românca din Creta, precum şi un cuplu grec.

O altă turistă din Suedia a fugit din izolare

Autorităţile greceşti încearcă de joi seara să identifice contacţii cazurilor confirmate. Femeia suedeză nu a respectat autoizolarea obligatorie de 24 de ore în care trebuie să rămână persoanele testate la sosirea în Grecia. Ea a fost localizată în timp ce se plimba prin Atena.

La intrarea în Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 în rândul turiştilor străini, cei testaţi fiind obligaţi ca până la aflarea rezultatului testului să rămână în izolare la adresa comunicată autorităţilor.

Turiştii străini testaţi pozitiv în Grecia sunt plasaţi 14 zile în izolare în hoteluri de carantină, în cazul în care nu necesită spitalizare.

Românii stau ore întregi la coadă la granița cu Grecia

Singura vamă prin care turiștii români pot intra cu mașina în Grecia – punctul de frontieră Kulata – Promachonas – este foarte aglomerată sâmbătă, 4 iulie, iar timpul de așteptare poate ajunge chiar și  la 6 ore, informează MAE citând informații de la Ambasada României în Bulgaria.

Acest punct de frontieră terestră este singurul care turiștii români pot intra cu mașina în Grecia prin Bulgaria. Se pare că aglomerația este generată de faptul că autoritățile elene testează toți cetățenii statelor non-UE, potrivit sursei citate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here