GROAZNIC. Un copil de 10 ani din Bihor a căzut cu bicicleta, iar ghidonul i-a străpuns abdomenul

0
490

Un copil în vârstă de zece ani, din judeţul Bihor, a căzut de pe bicicletă, iar ghidonul i-a străpuns abdomenul. Acesta a fost transportat de urgență, cu un elicopter SMURD la Spitalul Municipal de Urgenţă din Oradea.

„Echipajele de urgenţă au apelat la elicopterul SMURD pentru ca pacientul să poată fi transportat cât mai repede la spital având în vedere că starea acestuia era gravă”, a explicat maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Crişana, citată de Adevărul.

Groaznicul accident s-a produs sâmbătă după-amiază, în satul Hodişel, din comuna Olcea. Băiatul în vârstă de 10 ani se plimba cu bicicleta pe stradă şi s-a dezechilibrat, iar în cădere, ghidonul i-a străpuns abdomenul.

La faţa locului, au fost mobilizate două echipaje de paramedici care, apoi, au solicitat şi elicopterul SMURD de la Jibou.

Victima a fost transportată din sat până pe drumul judeţean dintre localităţile Tinca şi Belfir, unde elicopterul a avut posibilitatea să aterizeze în siguranţă. Aici, medicii l-au stabilizat, iar apoi l-au transportat la spital.

„Copilul a suferit un traumatism penetrant la nivelul abdomenului, fiindu-i afectate şi organele interne. Este stabil, iar în momentul de faţă este supus unei intervenţii chirurgicale”, a declarat şeful UPU SMURD Bihor, dr Hadrian Borcea.

Tragedie la Botoșani: Un copil de 8 ani a murit după ce a încercat să-și umfle roata la bicicletă

Un copil de 8 ani din localitatea botoșăneană Oroftiana a murit anul trecut, în luna octombrie, după ce a leșinat în timp ce încerca să-și umfle o roată la bicicletă.

Potrivit IPJ Botoșani, copilului i s-a făcut rău și a leșinat în timp ce își umfla roata la bicicletă, în curtea locuinței.

Părinții au sunat imediat la 112 și pentru a câștiga timp au pornit cu copilul de acasă.

Băiețelul era în stop cardio-respirator în momentul în care a fost preluat de ambulanță, pe drum, iar echipajul medical nu a reușit să-l resusciteze, declarând decesul.

Copil de 13 ani, lovit de o mașină în timp ce se plimba cu bicicleta pe stradă

Un copil de 13 ani a fost lovit de o mașină de teren, în urmă cu un an, în timp ce traversa pe o trecere de pietoni din fața sediului Poliției din Galați. Victima se afla pe o bicicletă în momentul în care a fost acroșată de o mașină condusă de o femeie de 20 de ani.

Accidentul a avut loc pe principala stradă a orașului Galați, iar copilul traversa pe o trecere de pietoni în momentul în care a fost lovit de mașină.

Victima a traversat pe culoarea verde a semaforului, în timp ce se afla pe bicicletă și a fost lovită în plin de mașina de teren. În urma accidentului, copilul a fost transportat la spital.

FOTO: Grupul Facebook Info Trafic Bihor/ Iulia Iagher

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here