ACHIZIȚIE. Cum arată noile autobuze Mercedes Citaro care circulă de azi în Capitală, pe linia 131. Îți plac? GALERIE FOTO

0
206

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro din cele 130 achiziţionate cu finanţare nerambursabilă au intrat marţi pe traseu.

„Premieră naţională! Azi a intrat pe traseu, pe arterele din Bucureşti, primul lot de autobuze hybrid Mercedes Citaro! Aşa cum am promis, continuăm să modernizăm parcul auto STB cu autovehicule ultramoderne şi nepoluante! Pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic, începând de astăzi (…)

Din 130 de autobuze au fost puse în circulație….8 vehicule

Primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achiziţionate cu finanţare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131. Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa.

Autobuzele, ultramoderne, sunt prevăzute cu funcţii special destinate persoanelor cu dizabilităţi, au instalaţie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informaţiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real”, a postat Gabriela Firea, marţi, pe Facebook.

Gabriela Firea: „Toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021”

Ea a menţionat că, potrivit graficului, toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021.

„Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare. Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garanţie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km. Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA. Finanţarea provine de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane”, a adăugat Gabriela Firea. 

Autobuze pe linia de tramvai

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a inaugurat acum o săptămână proiectul-pilot în care autobuzele de pe trei linii intens circulate (135, 182 și 330) vor putea circula pe linia de tramvai.

Potrivit informațiilor oferite de Gabriela Firea, acest proiect-pilot reprezintă o primă etapă a unei acțiuni care are ca scop fluidizarea traficului din București, dar și o premieră absolută.

Premieră în traficul bucureștean! De azi inauguram banda unică mult-așteptată! Aceasta este amenajată pe liniile de tramvai, unde de dimineață circulă și autobuzele. Azi inauguram prima etapă a acestei acțiuni importante pentru fluidizarea traficului, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here