NOUL SISTEM. Regim de sancțiuni împotriva abuzatorilor de drepturi ale omului: „Dacă faceți parte din crimă organizată, nu veți putea să vă spălați banii în această țară”

0
84

Marea Britanie a aplicat sancțiuni asupra a aproape 50 de organizații și persoane implicate în abuzuri de drepturi ale omului din întreaga lume, în timp ce a dezvăluit propriul regim unilateral de pedeapsă.

Crime motivate de critici împotriva partidelor de guvernământ

Oficialii guvernului rus implicați în maltratarea lui Sergei Magnitsky, care a fost ucis fiind printre criticii importanți ai Kremlinului, iar cetățenii saudiți suspectați de implicarea în uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi sunt printre cei de pe listă.

Secretarul de externe al U.K., Dominic Raab, a declarat: „Dacă ești un cleptocrat sau un criminal organizat, nu vei putea spăla banii de sânge în această țară.”

Într-o declarație către Camera Comunelor, el a adăugat: „Cei cu sânge pe mâini, hochmenii dictatorilor, nu vor fi liberi să se desfasoare în această țară pentru a-și cumpăra proprietăți pe Kings Road, pentru a face cumpărături de Crăciun în Knightsbridge, sau sincer pentru a sorbi bani murdari prin bănci britanice sau alte instituții financiare. ”

Lista primelor 49 de ținte ale regimului de sancțiuni include doi generali militari de rang înalt din Myanmar implicați în violență împotriva poporului Rohingya și două organizații implicate cu gulaguri din Coreea de Nord.

Noul sistem va împuternici Marea Britanie să controleze și să aplice sancțiuni grupurilor de crimă organizată

Noul sistem permite U.K. să impună sancțiuni individuale și organizațiilor, nu doar alături de Națiunile Unite sau Uniunea Europeană. Acesta va împuternici Marea Britanie să oprească țintele să intre în țară, să canalizeze numerar prin băncile din U.K. sau să profite de economie.

Secretarul de externe Shadow, Lisa Nandy, a salutat anunțul. „Pentru prea mult timp, U.K. a fost un refugiu pentru cei care folosesc corupția, tortura și crima pentru a-și propune scopurile”, a declarat ea pentru Comuni. „Astăzi sper să trimită un mesaj puternic că U.K. nu este casa lor și că banii lor murdari nu sunt bineveniți aici.”

Conservatorii

Însă bancherii conservatori, deși au salutat anunțul, l-au împins pe secretarul de externe să meargă mai departe în impunerea sancțiunilor persoanelor chineze. Raab a spus că viitoarele sugestii cu privire la sancțiunile privind țintele chineze vor fi luate în considerare.

Bill Browder, campania și fostul coleg al lui Magnitsky, a declarat pentru POLITICO:

„Marea Britanie are un rol de dimensiuni mari în lume, deoarece acesta este acela în care toată lumea din lumea dezvoltată dorește să cumpere proprietăți, să păstreze familiile în siguranță și să stocheze banii. Prin interzicerea dictatorilor, torturatorilor și criminalilor să vină aici și să se bucure de statul nostru de drept, va avea un impact foarte mare. „

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here