RISCURI. Sute de pacienți depistați pozitiv cu coronavirus s-au externat la cerere din spitalele din România

0
82

România are parte de o adevărată „Sâmbătă Neagră”, după ce numărul celor infectați cu coronavirus, într-o singură zi, a ajuns la aproape 700. Din păcate, în lipsa cadrului legal, 406 pacienți testați pozitiv cu coronavirus s-au externat la cerere din spitalele din România, transmite Grupul de Comunicare Strategică. Asta în condițiile în care pe teritoriul României au fost confirmate 32.079 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 1.871 au decedat!

Autoritățile nu mai au pârghii pentru a-i ține pe români în izolare și carantină, după ce CCR a decis, la începutul lunii iulie, că articolele de acte normative privind internarea obligatorie și carantina în timpul epidemiei sunt neconstituționale pentru că sunt lipsite de claritate și prezibilitate.

Anunțul uluitor al lui Nelu Tătaru

Peste 31.000 de persoane, unele infectate cu coronavirus, au ieșit din izolare și carantină, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Senatorii au amânat votul asupra proiectului de lege privind carantina. Orban: Fiecare zi în care nu intră în vigoare înseamnă un risc major pentru creșterea răspândirii virusului

Votul în plenul Senatului privind proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, adoptat și depus de Guvern spre dezbaterea Parlamentului în procedură de urgență, a fost amânat, sâmbătă, pentru data de luni. Ludovic Orban a transmit „un mesaj de revoltă și de indignare” față de decizia care, potrivit premierului, înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare.

Premierul Orban este revoltat după amânarea dezbaterii și aprobării proiectului privind carantina

„Transmit un mesaj de revoltă și de indignare față de amânarea dezbaterii și aprobării de către Senat a legii care să ne pună la dispoziție instrumentele de luptă indispensabile de care avem nevoie în lupta împotriva epidemiei. Amânarea adoptării legii înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare. Repet, în toate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție aceste instrumente, care sunt carantina, izolarea la domiciliu, posibilitatea de a trata pacienții sub control medical. În momentul de față, Guvernul și autoritățile din România sunt lipsite de acest instrument vital”, a spus Ludovic Orban, la finalul videoconferinței avute cu prefecții la sediul MAI.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here