Protest în Piața Victoriei, fără măști și fără păstrarea distanței fizice. „Noi nu suntem o nație de sclavi!”

0
177

Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică seara, în Piața Victoriei din Capitală, în semn de protest față de măsurile anunțate de autorități pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

Protestatarii s-au strâns în Piața Victoriei, după ce manifestarea a fost promovată pe rețelele de socializare. Participanți nu poartă, în marea lor majoritate, măști de protecție și nici nu respectă măsurile de distanțare fizică instituite de autorități.

Oamenii au venit în fața Palatului Victoriei cu steaguri, fluiere, vuzuzele și scandează mesaje precum „Jos Guvernul mincinos!”, „Libertate!”, „Demisia!”, „Hoții!”, „Jos nazismul!”, „Noi nu suntem o nație de sclavi!”, „Jos Guvernul trădător!”, „La pușcărie cu trădătorii!”.

Forțele de ordine prezente în fața Guvernului, care poartă măști de protecție, au delimitat cu garduri grupul de protestatatari.

Orban: „Se pun pe sine în pericol și se situează fățiș împotriva unor reglementări legale”

Premierul Ludovic Orban le-a recomandat ieri românilor să nu participe la protest, pentru a nu-și pune sănătătea în pericol.își pun sănătatea în pericol. Întrebat dacă protestatarii vor fi amendați, premierul a răspuns: „Sunt convins că Ministerul de Interne este gata să ia toate măsurile”.

„Eu îi îndemn pe oameni să nu iasă la astfel de mitinguri care, sincer, nu transmit nimic. Se pun pe sine în pericol și se situează fățiș împotriva unor reglementări legale: portul măștii este stabilit prin lege ca fiind obligatoriu în spații închise. Sigur că, dacă ies afară, nu poți să îi obligi să poarte mască. E o adevărată campanie care este derulată din foarte multe surse, o campanie care se vede că este organizată, finanțată și care e o campanie care este împotriva intereselor fundamentale ale cetățenilor români”, a declarat premierul, după participarea la ședința în sistem videoconferință cu prefecții și șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

În apelurile de pe Facebook, organizatorii manifestării anunțau că ies în Piața Victoriei, „în semn de protest împotriva blatului politic pentru instaurarea Dictaturii Sanitare”, după votul din Parlament, din prima cameră sesizată, asupra Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Acesta a fost adoptat, joi, de Camera Deputaților, cu 266 voturi pentru, 11 împotrivă, 8 abțineri, și se află în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului, după ce votul a fost amânat, în ședința de sâmbătă.

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a evitat să dea un termen la care proiectul de lege să ajungă la vot în plenul Senatului, la întrebările jurnaliștilor dintr-o conferință de presă susținută duminică.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here