Rezultate finale Bacalaureat 2020 sesiunea specială. Lista notelor la Bacalaureat, după rezolvarea contestațiilor

0
195

Duminică, 12 iulie, au fost publicate pe bacalaureat.edu.ro rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat – sesiunea specială.

La această sesiune din iulie au participat doar absolvenții clasei a XII-a care au avut temperatura peste maximul admis, adică 37,3 grade Celsius, cei care au fost în izolare/carantină, din cauza coronavirusului sau cei care nu au reușit să ia parte la prima sesiune din diverse motive medicale.

Rezultatele finale la Bacalaureat 2020 sesiunea specială pot fi consultate aici

Rezultate finale Bacalaureat 2020, sesiunea specială

Lista notelor la Bac pe județe, după rezolvarea contestațiilor, afișată de Edu.ro.

Rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, a fost de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72,9%, iar pentru promoțiile anterioare, de 27,7%.

Dintre cei 155.639 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 147.794 (120.627 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 27.167 din promoţiile anterioare).

La etapa specială a examenului de Bacalaureat s-au înscris puțin peste 140 de absolvenţi ai clasei a XII-a, conform situaţiei centralizate până la această oră.

Rezultatele finale la Bacalaureat sunt publicate în format anonimizat, elevii primind un cod pentru a-și verifica notele.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2020

13 – 27 iulie 2020 – Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

18 august 2020 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

19 august 2020 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

20 august 2020 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

Examen la Matematică – pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică, pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională

Examen la Istorie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus

21 august 2020 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

În funcție de profilul urmat la liceu, absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii pentru examen: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

28 august 2020 – Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 16,00)

29 august – 2 septembrie 2020 – Rezolvarea contestațiilor

3 septembrie 2020 – Afișarea rezultatelor finale

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here