Bulgarii deschid barurile și cluburile de noapte, de azi, în ciuda creșterii numărului de cazuri de COVID

0
85

Chiar dacă și Bulgaria se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus, Guvernul din țara vecină a decis ca de luni să permită deschiderea cluburilor de noapte. Totuși, discotecile și cluburile de noapte vor avea și câteva restricții.

Dorința de distracție este foarte mare și în țara vecină. În timp ce la noi s-a decis ca muzica să fie dată încet la Vama Vche, în weekendul care a trecut, vecinii bulgari au decis să deschidă discotecile de luni, potrivit Agerpres.

Bulgaria renunță și la limitele pentru nunți și botezuri

Totuși, cluburile de noapte și barurile vor putea primi clienți doar dacă respectă limita de o persoană pe metru pătrat, arată sursa citată.

Totodată, Guvernul de la Sofia a anunțat duminică ridicarea limitei de 30 de persoane la nunți și la botezuri, cu condiția ca invitații să respecte măsurile de precauție.

Aceste decizii vin în contextul în care Bulgaria se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Vineri, în Bulgaria au fost raportate 300 de cazuri, în condițiile în care la începutul lunii iunie erau raportate 30 de cazuri pe zi.

Bulgarii au protestat duminică la Sofia

Mii de bulgari s-au adunat duminică pentru a patra zi de proteste la Sofia și în alte orașe pentru a protesta împotriva corupției și a cere demisia guvernului conservator.

Peste 3.000 de protestatari au strigat „Mafia!” și „Demisionează!” în afara sediului guvernamental din Sofia și au mers în parlament.

Proteste, declanșate de atacurile polițiștilor

Protestele din Capitală au fost provocate de un atac inedit de polițiști puternic înarmați și procurori la sediul prezidențial joi, transmite voanews.com.

Afacerile juridice ale președintelui Rumen Radev și  consilierul său pentru securitate și apărare au fost reținuți pentru interogare, iar birourile lor au făcut percheziții ca parte a două sonde separate în privința influențării și divulgării secretelor de stat.

De asemenea, protestatarii s-au adunat duminică în cel puțin 10 orașe.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here