Condamnată la închisoare pentru o glumă pe Facebook! Un verset din Coran a băgat-o după gratii

0
531

O femeie a fost condamnată la şase luni de închisoare pentru o glumă cu caracter religios distribuită pe Facebook. O cheamă Emna Chargui și este o bloggeriţă în vârstă de 27 de ani. Femeia are de suferit, acum, consecinţe cât de poate de serioase după ce a distribuit o „glumă” despre coronavirus.

Postarea, redactată sub forma unui verset din Coran, a fost realizată în luna mai și i-a deranjat pe mulți utilizatori conservatori de pe Facebook, aceştia solicitând insistent ca bloggeriţa să fie pedepsită. Un tribunal din Tunis a condamnat-o la şase luni de închisoare şi o amendă de 700 dolari americani.

„Este nedrept şi injust… Această condamnare a mea demonstrează că aici, în Tunisia, nu există libertate”, a declarat Emna Chargui pentru Reuters. Femeia plănuieşte să facă apel la decizie în următoarele 10 zile.

Acuzată de incitare la ură între religii şi rase

Mohsen Dali, purtătorul de cuvânt al instanţei, a declarat că Emna a fost acuzată de incitare la ură între religii şi rase.

Cazul a stârnit nemulţumirea activiştilor pentru drepturile omului, care consideră că tânăra este victima unor abuzuri şi limitări ale libertăţii de exprimare. Potrivit organizaţiei nonguvernamentale Amnesty International, Chargui nu a fost însoţită de avocatul său în sala de judecată, acolo unde ea a fost întrebată despre convingerile sale religioase şi starea mentală. De altfel, mai multe ONG-uri o consideră pe bloggeriţă „o victimă a legii represive care restrânge libera exprimare”.

Emma Chargui are un blog pe care abordează probleme precum libertatea şi drepturile femeilor în Tunisia.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here