Ludovic Orban, întrebat despre persoanele decedate după externare: „Cum să-și asume Guvernul, când Guvernul a dispus toate măsurile care apoi au fost anulate de Curtea Constituțională”

0
141

Întrebat cine își asumă decesele persoanelor care au decedat după externare, din cazua noului coronavirus, premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul nu ar trebui să-și asume aceste decese.

„Cum să-și asume Guvernul, când Guvernul a dispus toate măsurile care apoi au fost anulate de Curtea Constituțională, decizii pe care CCR le-a luat la solicitarea Avocatului Poporului (…)

Obiectivul nostru fundamental a fost să asigurăm dreptul la sănătate și dreptul la viață (…)

Ludovic Orban: „Faptul că o persoană nu prezintă simptome nu înseamnă că nu transmite virusul”

Din punctul meu de vedere nu există decât oameni sănătoși și oameni bolnavi. Faptul că o persoană nu prezintă simptome nu înseamnă că nu transmite virusul”, a declarat premierul Ludovic Orban joi seară la Parlament.

Un bărbat din județul Olt, care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a murit după ce a refuzat internarea în spital. Este al doilea caz de acest gen în ultimele 48 de ore.

Bărbatul din Olt a decedat din cauza noului coronavirus și a fost testat pozitiv acum patru zile, dar a refuzat internarea, relatează presa locală din Olt.

Bărbatul nu ascultat de sfaturile medicilor și a mers acasă, unde starea acestuia s-a înrăutățit.

A murit acasă, la 4 zile de la diagnostic

Potrivit DSP Olt, bărbatul a decedat la domiciliu și avea mai multe afecțiuni, printre care insuficiență cadiacă, insuficiență respiratorie, hepatită cronică sau obezitate.

Un alt bărbat de 44 de ani din Galați a murit ieri din cauza coronaviruslui, asta după ce a refuzat internarea în spital pentru a se trata de Covid. Medicii l-au sfătuit să se trateze în spital, dar bărbatul a refuzat, preferând să se trateze la domiciliu.

Record de noi cazuri în 24 de ore

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire din 19.097 teste. La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 906.015  teste. La nivelul Mun. Bucuresti s-au raportat 111 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în ultimele 24 de ore, urmat de Arges (83 de cazuri)

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here