Rusia vrea să producă minim 30 de milioane de doze ale unui vaccin experimental împotriva Covid-19

0
445

Rusia intenționează să producă 30 de milioane de doze de vaccin experimental COVID-19 pe parcursul acestui an. De asemenea, Rusia ia în calcul să producă alte 170 de milioane de doze în străinătate, scrie Reuters.

Cercetătorii ruşi au stabilit că vaccinul este sigur şi induce organismului o reacţie imună

Prima etapă a testelor clinice a durat o lună şi a implicat 38 de persoane, fiind încheiată luna aceasta. Cercetătorii ruşi au stabilit că vaccinul este sigur şi induce o reacţie imună, deşi forţa imunităţii nu este clară încă.

O etapă mai amplă a testelor clinice va începe în august, implicând câteva mii de oameni, a afirmat Kirill Dmitriev, directorul Fondului rus de Investiţii Directe, una dintre entitățile care s-a implicat în stimularea companiilor ruse să dezvolte soluţii anticoronavirus.

„Credem că, pe baza rezultatelor actuale, vaccinul va fi aprobat în Rusia în luna august și în alte țări în luna septembrie, devenind posibil ca acesta să fie primul vaccin aprobat în lume”, a spus Dmitriev într-un interviu.

Peste 100 de vaccinuri posibile sunt dezvoltate în încercarea oamenilor de știință de a opri pandemia. Cel puțin două sunt în faza a treia a studiilor umane, conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății – unul fiind dezvoltat de Sinopharm din China, iar celălalt de AstraZeneca și Universitatea din Oxford.

Producătorii se confruntă, de asemenea, cu problema modului de a-și extinde masiv producția pentru a satisface nevoile globale.

Dmitriev a declarat că procesul din faza a treia se va desfășura în Rusia, dar și în alte două țări din Orientul Mijlociu și va începe după ce un proces aflat în faza a doua, de 100 de persoane vaccinate, se va încheia pe data de 3 august.

„Există o rațiune generală că pentru așa-numita imunizare de masă din Rusia trebuie să vaccinăm între 40 de milioane și 50 de milioane de oameni”, a spus el pentru Reuters.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here