Zindzi Mandela fusese diagnosticată cu COVID-19 în ziua în care a murit

0
494

Zindzi Mandela, ambasadorul Africii de Sud la Copenhaga și fiica fostului lider anti-apartheid Nelson Mandela și a soției sale Winnie Mandela, a fost testată pozitiv pentru COVID-19 exact în ziua în care aceasta a decedat, a declarat fiul său, Zondwa Mandela pentru televiziunea publică de stat din Africa de Sud, SABC.

El a explicat că diagnosticul pus mamei sale nu înseamnă că aceasta a decedat din cauza noului tip de coronavirus, informează site-ul CNN.

„Acest lucru nu înseamnă că mama mea a murit din cauza unor complicații cauzate de COVID-19, ci pur și simplu că a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Au fost făcute mai multe alte teste, iar acestea ne vor da mai multe informații cu privire la ce ar fi putut să ducă la moartea ei prematură”, a declarat fiul lui Zindzi Mandela pentru televiziunea publică din Africa de Sud.

Acesta a adăugat că familia sa așteaptă în continuare rezultatele finale ale autopsiei.

 

 

Zindzi Mandela a încetat din viață luni

Zindzi Mandela, cea mai mică dintre copiii cuplului Nelson și Winnie Mandela, a încetat din viață luni la un spital din Johannesburg, la vârsta de 59 de ani.

Ea va fi înmormântată vineri, cu o zi înaintea Zilei Nelson Mandela, care este sărbătorită în fiecare an pe 18 iulie în Africa de Sud.

Fiica lui Nelson Mandela a fost și ea o activistă împotriva apartheidului, încă de tânără. Președintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, a declarat că ea a fost un reprezentant al luptei cetățenilor din această țară împotriva regimului trecut, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Tatăl lui Zindzi, Nelson Mandela, a murit în decembrie 2013, iar mama sa, Winnie Madikizela-Mandela, a trecut în neființă în aprilie 2018.

Zindzi avea doar 18 luni când tatăl ei a fost trimis la închisoare.

Aceasta a fost crescută, în copilărie, și de sora ei mai mare, Zenani, atunci când mama lor a intrat, de asemenea, la închisoare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here