Un pacient din Timișoara, infectat cu Covid-19, a murit la ATI după ce a refuzat tratamentul. Managerul spitalului: „Spunea că facem experimente pe el”

0
148

Un pacient din Timișoara, infectat cu coronavirus, a murit sâmbătă la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” după ce a refuzat tratamentul.

Bărbatul, în vârstă de 50 ani, a ajuns în urmă cu o săptămână la spital, cu o formă medie a bolii și le-a spus medicilor că nu vrea să i se administreze Remdesivir, pe motiv că nu dorește să fie „cobai pentru experimente”.

Ulterior, starea acestuia  s-a agravat și a ajuns la terapie intensivă, acolo unde a și murit.

Managerul Spitalului „Victor Babeș”, Cristian Oancea, a declarat la Digi 24 că a fost pentru prima dată când un pacient a refuzat tratamentul cu remdesivir, în ciuda faptului că i s-au explicat beneficiile. Bărbatul a insistat că „nu vrea să se facă experimente pe el”.

„Pacientul putea fi salvat, dacă medicamentul i se administra la timp, dar Noi nu avem instrumente și nu putem obliga un pacient să ia un tratament”, a spus medicul.

Dr. Cristian Oancea a precizat că unele dintre terapiile folosite la spitalul din Timișoara – care în urmă cu câteva săptămâni devenise renumit pentru rata vindecărilor – chiar au dat rezultate.

O pacientă cu Covid-19 și-a pus capăt zilelor în spital. Femeia urma să fie externată

O pacientă cu coronavirus a fost găsită strangulată într-o baie a Spitalului Sf. Arhanghel Mihail din Chișinău. Femeia era internată de 13 zile și urma să fie externată.

Medicii nu își explică gestul femeii, subliniind că pacienta nu avea comorbidități, iar starea sănătății ei se îmbunătățise considerabil.

Potrivit medicilor, femeia ar fi avut o dereglare la nivelul sistemului nervos central, cauzată de o tromboză, care ar fi survenit din cauza infecției.

Record de infectări cu COVID-19 în România: 889 de cazuri în ultimele 24 de ore

România a înregistrat sâmbătă, 18 iulie, un nou record de cazuri de COVID-19! Bilanțul cazurilor de coronavirus atinge pragul de 36.691, după ce în ultimele 24 de ore au fost înregistrate încă 889 de îmbolnăviri.

Până astăzi, 18 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 36.691 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here