SUA înregistrează peste 1000 de decese într-o zi. Președintele Statelor Unite, Trump: ”Situatia se va înrăutăți înainte să se îmbunătățească”

0
136

Decesele din Statele Unite ale Americii din coronavirus au crescut cu peste 1.000 de marți, cea mai mare creștere de o singură zi de la începutul lunii iunie, potrivit unui raport al Reuters.

Funcționarii din Nevada, Oregon și Tennessee au raportat încă cele mai mari cifre de moarte de o singură zi.

După săptămâni de declin mortal, au existat peste 5.200 de decese americane COVID-19 în săptămâna încheiată pe 19 iulie, în creștere cu 5% față de cele șapte zile anterioare, a descoperit o analiză Reuters. Aceasta a fost a doua săptămână succesivă de morți în creștere.

Aproape 142.000 de americani au murit din cauza COVID-19, un număr pe care specialiștii îl avertizează, probabil, va surveni în urma creșterilor record recente ale numărului de cazuri și a unei creșteri alarmante a spitalizărilor în multe state, potrivit Washingtonpost.com

Număr record de decese, înregistrat în luna aprilie

Decesele americane au atins maximul în aprilie, când țara a pierdut în medie 2000 de oameni pe zi. Fatalitățile au scăzut constant, cu o medie de 1300 pe zi în mai și sub 800 pe zi în iunie.

Însă, după ce multe state s-au redeschis fără a obține valori de referință pentru asigurarea siguranței, cum ar fi două săptămâni de cazuri în scădere, decesele cresc din nou în 21 de state, inclusiv Arizona, Florida și Texas, pe baza creșterilor în ultimele două săptămâni, comparativ cu cele două precedente.

În timp ce o parte din creșterea cazurilor noi poate fi atribuită mai multor testări, spitalizările, care nu sunt legate de numerele de testare, au început să crească și la sfârșitul lunii iunie.

Până în iulie, 17 state au raportat un număr record de pacienți în prezent spitalizați cu COVID-19 cu nouă state care anunță marți noi, inclusiv Alabama, Texas și California.

În Florida, aproximativ patru zeci de spitale în orice zi raportează că (ICU-urile lor) au ajuns la capacitate maximă.

Trump spune că virusul se va „agrava înainte să se îmbunătățească”

Președintele Statelor Unite, Trump, s-a abătut brusc marți de proiecțiile sale pozitive despre coronavirus, avertizându-i pe americanii de la biroul de informare al Casei Albe că boala se va agrava înainte de recuperarea pe scară largă.

„Probabil, din păcate, se va înrăutăți înainte să se îmbunătățească”, a spus domnul Trump. „Ceva nu-mi place să spun despre lucruri, dar așa este.”

SUA au înregistrat până în prezent 144,958 de morți.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here