Prim-ministrul britanic: ”Nu am înțeles virusul în modul în care ne-am fi dorit din primele săptămâni și luni. Am fi putut face lucrurile altfel”

0
126

Boris Johnson a recunoscut că guvernul nu a înțeles coronavirusul în „primele câteva săptămâni și luni” ale focarului din Marea Britanie.

Prim-ministrul britanic a declarat că decizia de a-și bloca complet națiune a fost aplicată ”târziu”, însă Guvernul  poate ”învăța din lecțiile din trecut”

Premierul a declarat pentru BBC  că există „întrebări foarte deschise” despre faptul că blocarea a început prea târziu.

Boris Johnson a vorbit și despre „lecții care trebuie învățate” și a spus că miniștrii ar fi putut face unele lucruri „diferit”.

Mai mult de 45.000 de oameni din Marea Britanie au murit după testarea pozitivă pentru coronavirus, arată cifrele guvernamentale, cu aproape 300.000 de cazuri confirmate.

Săptămâna trecută, domnul Johnson a promis o anchetă „independentă” cu privire la pandemie, dar nu au fost date detalii cu privire la domeniul său de aplicare sau calendarul.
Anterior, premierul a spus că a luat „decizii corecte la momentul potrivit”, pe baza sfaturilor oamenilor de știință.

Dar, într-un interviu pentru BBC pentru a marca prima aniversare a intrării sale în Downing Street, el a spus:

Nu am înțeles [virusul] în modul în care ne-am fi dorit din primele săptămâni și luni.

„Și cred, probabil, singurul lucru pe care nu l-am văzut la început a fost măsura în care a fost transmisă asimptomatic de la persoană la persoană.”

Domnul Johnson dorește să utilizeze experiența guvernului despre ceea ce s-a întâmplat în timpul pandemiei pentru a-și accelera agenda, pentru a „dubla înălțarea nivelului”, așa cum el o plasează în jargonul său politic.

Cu alte cuvinte, pentru a merge mai departe cu mai multă determinare și mai puțină încredere în Whitehall, cu schimbările pe care el spune că vor îmbunătăți de fapt viața alegătorilor, în special a celor care au votat Tory pentru prima dată în 2019.

În timp ce pregătește NHS pentru o potențială secundară potențială, el dorește clar să se concentreze pe ceea ce urmează, nu pe ceea ce a trecut.

Dar poate până când guvernul va fi într-adevăr gata să recunoască ceea ce s-a întâmplat, întrebările vor continua – iar publicul ar putea totuși să se simtă neliniștit dacă pot avea cu adevărat încredere miniștrilor să se descurce în a doua oară.

Dar dacă ultimele luni au arătat ceva, este adevărata provocare a vieții la putere, este aceea a evenimentelor care pot surprinde.

Premierul a adăugat: „Cred că este corect să spunem că există lucruri pe care trebuie să le învățăm despre cum am tratat-o ​​în primele etape … Vor exista o mulțime de oportunități pentru a învăța lecțiile despre cele întâmplate”.

Criticii spun că decizia de a aplica bloarea completă a costat viețile oamenilor

Marea Britanie a intrat în blocaj complet la sfârșitul lunii martie

Domnul Johnson a spus: „Poate că am fi putut face lucruri diferite și, desigur, va fi timp să înțelegem ce anume am fi putut face sau am fi făcut diferit”.

El a adăugat că acestea au fost încă „întrebări foarte deschise în ceea ce privește [oamenii de știință] și va fi, în mod evident, un timp pentru a examina toate aceste probleme”.

Vineri, guvernul a anunțat că 30 de milioane de oameni din Anglia li se va oferi un vaccin antigripal în acest an, pentru a reduce presiunea asupra SNS în caz de creștere a infecțiilor cu coronavirus în toamna și iarna.

Domnul Johnson a spus că aceasta se adaugă testării și urmăririi și a achiziției mai mari de echipamente de protecție personală, adăugând: „Ceea ce oamenii doresc cu adevărat să se concentreze acum este ceea ce facem pentru a ne pregăti pentru următoarea fază”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here