Patru cadre medicale de la Maternitatea „Odobescu” din Timișoara, depistate pozitiv cu Covid-19. Asistentele şi infirmierele au fost trimise acasă în izolare

0
138

Patru cadre medicale de la Maternitatea Odobescu din Timişoara au fost infectate cu noul coronavirus, din primele informaţii fiind vorba de o transmitere comunitară.

Asistentele şi infirmierele au fost trimise acasă în izolare după infectarea celor patru colege cu Covid-19. Au rămas la lucru doar două angajate care abia s-au întors din concediul de odihnă, astfel că acum se fac doar operaţiile care nu suportă amânare.

Astfel, activitatea de chirurgie de pe secţia de Ginecologie a Maternităţii Odobescu din Timişoara a fost redusă din cauza lipsei de personal, relatează Mediafax.

Totul a început în acest weekend când una dintre asistente şi-a pierdut gustul şi mirosul. Şi-a anunţat superiorii, iar luni toate colegele au fost testate, patru dintre ele fiind pozitive.

Toate indiciile duc către ipoteza cum că aceste cadre medicale s-au infectat în comunitate, nu în spital, astfel că aceste cazuri nu sunt tratate ca fiind un focar, dar situaţia este monitorizată atât de conducerea spitalului cât şi de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

FOTO: spitalul-municipal-timisoara.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here