Apa poate ucide coronavirusul, potrivit oamenilor de știință ruși

0
82

Un studiu realizat de oamenii de știință ruși a arătat că apa poate distruge aproape complet noul coronavirus în 72 de ore.

Temperatura apei este foarte importantă în distrugerea apei

Rezistența virusului depinde în mod direct de temperatura apei – 90% din particulele de virus mor în apa din temperatura camerei în 24 de ore și 99,9% în 72 de ore, potrivit unui studiu al Centrului de Cercetare al Virologiei și Biotehnologiei VECTOR.

Apa la temperatura de fierbere ucide virusul Sars-CoV-2 complet și instantaneu, spun cercetările publicate joi de Serviciul Federal rus pentru bunăstarea umană, potrivit AA.com

Virusul poate trăi în apă în anumite condiții, dar nu se înmulțește nici în apă, nici în apă dulce, a arătat studiul.

De asemenea, rămâne activ până la 48 de ore pe oțel inoxidabil, linoleum, sticlă, plastic și ceramică.

Cercetările au descoperit că virusul este instabil și că majoritatea dezinfectanților casnici sunt eficienți împotriva lui.

Acesta a arătat că alcoolii etilici și izopropilici cu concentrație de 30% pot ucide până la un milion de particule de virus în jumătate de minut, contrazicând studiile anterioare care spuneau că este necesară o concentrație de peste 60%.

Dezinfectanții cu clor au aceeași eficiență, curățând complet o suprafață de Sars-CoV-2 în termen de 30 de secunde, potrivit studiului.

Aplicație mobilă specială pentru persoanele vaccinate

Primul vaccin anti-COVID-19 din Rusia – dezvoltat de Centrul Național de Cercetare Gamaleya – poate fi în circulație civilă până la 15 august, conform rapoartelor mass-media rusești care au citat o sursă guvernamentală.

Informațiile au fost parțial confirmate de vicepremierul Tatyana Golikova, care a declarat că înregistrarea vaccinului este planificată pentru luna august și producerea în masă în septembrie.

Studiile clinice pe alte 1.600 de persoane vor începe după înregistrare și vor continua odată cu producția.

Se preconizează că un alt vaccin dezvoltat de Ministerul Apărării va primi aceeași „înregistrare condiționată” în septembrie, iar producția acestuia va fi lansată în octombrie.

Autoritățile ruse se grăbesc pentru un vaccin, deoarece țara se apropie de sezonul de toamnă și de iarnă, ceea ce aduce, de obicei, un vârf în cazurile de răceală comună, gripă și infecții virale respiratorii acute.

Pentru a facilita colectarea datelor, dezvoltatorii creează o aplicație mobilă specială pentru persoanele vaccinate pentru a-și urmări condițiile de sănătate după inoculare, a declarat ministrul Sănătății, Mikhail Murashko.

El a adăugat că încă două vaccinuri sunt examinate de experți pentru permisiunea de a începe studiile clinice.

Ministrul a spus că aproape 100.000 de pacienți cu COVID-19, inclusiv peste 8.000 de persoane în stare gravă, sunt tratați în prezent în spitale din Rusia, în timp ce aproximativ 90.000 de persoane cu simptome ușoare sunt sub carantină la casele lor.

Numărul total de cazuri al țării este acum de aproape 835.000, cu peste 13.800 de victime și recuperări apropiate de 630.000.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here