Un avocat acuză Spitalul de Urgență din Arad că nu i-a oferit ajutor la timp tatălui său, care suferise un atac vascular: L-au pus pe un scaun şi l-au aruncat într-un colţ la UPU. Este inuman

0
106

Un avocat din Arad acuză că tatăl său, care a suferit un atac vascular cerebral, a fost ingnorat mai bine de opt ore de medicii de la UPU din cadrul Spitalului de Urgenţă, deoarece aceștia așteptau rezultatul testului Covid. Avocatul consideră că la Unitatea Primiri Urgențe nu se gestionează corect cazurile grave, pe fondul isteriei de Covid-19. 

Avocatul arădean susține că tatăl său în vârstă de 78 de ani a rămas jumătate paralizat în urma experienței pe care a avut-o la Spitalul de Urgență din Arad.

Bărbatul a scris pe Facebook că tatălui său i s-a făcut un examen la computerul tomograf, medicii constatând că suferise un atac vascular, dar nu i-a fost aplicat niciun tratament până la venirea testului de coronavirus, fapt care a durat mai bine de opt ore în care bărbatul a stat pe un scaun la UPU.

Deși avea diabet și suferise un atac vascular, bărbatul nu a fost hrănit sau tratat și i s-a răsuns că poate semna pe propria răspundere și să plece acasă, dacă are nemulțumiri.

„A ajuns la spital pe picioarele sale, dar l-am scos de acolo pe braţe şi în cărucior cu rotile”

„Tatăl meu, în vârstă de 78 de ani, a ajuns la spital pe picioarele sale, dar l-am scos de acolo pe braţe şi în cărucior cu rotile, pentru că a paralizat parţial. În ziua în care a suferit AVC, a ajuns la UPU în jurul orei 15,00, unde i-au făcut un examen la computerul tomograf. Au stabilit că într-adevăr a suferit un AVC, dar l-au pus pe un scaun şi l-au aruncat într-un colţ jos la UPU. Până noaptea, la ora 23,30, nu l-a mai băgat nimeni în seamă. L-au ţinut nemâncat şi fără tratament, deşi este şi diabetic şi suferise un AVC. Se ştie că în cazul unui accident vascular cerebral este esenţial să se intervină cu tratament în câteva ore, pentru a se evita sechelele neurologice. În schimb, l-au dus la o clinică privată unde l-au închis într-o cameră până a doua zi la ora 15,00, când i-a venit testul COVID-19 negativ. Acolo, aceeaşi poveste, fără mâncare şi fără tratament medical”, a declarat Alexandru Nistor.

„Un medic de gardă i-a spus tatălui meu că, dacă nu-i convine, poate să semneze că merge acasă pe propria răspundere”

Avocatul a menționat că după 24 de ore, tatăl său a fost transferat la Neurologie, unde a primit tratament.

„Le mulţumesc medicilor de la Neurologie, au făcut ce au putut în condiţiile date. Problema majoră este la UPU, unde nu cred că se gestionează corect cazurile grave, pe fondul isteriei COVID-19. Unul dintre medicii de gardă din seara respectivă i-a spus tatălui meu, care era nemulţumit pe bună dreptate că nu primeşte ajutor, că, dacă nu-i convine, poate să semneze că merge acasă pe propria răspundere. Ce medic poate să trimită acasă un pacient cu AVC? E ca şi cum au vrut să scape de el…”, a mai afirmat avocatul.

Reacția directorului SCJU Arad

Directorul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu, a declarat că se fac cerectări în acest caz.

„Astăzi am aflat despre cazul acestui pacient. Am cerut deja directorului medical să verifice documentele medicale, să discute cu medicii implicaţi pentru a afla exact ce s-a întâmplat şi pentru a putea lua măsurile care se impun”, a precizat Florina Ionescu pentru Agerpres.

Avocatul a precizat că a hotărât să facă publică această întâmplare prin care a trecut tatăl său, după ce a auzit de cazul femeii gravide de 31 de ani, bolnavă de Covid-19, care a murit în urma transferului de la SCJU Arad la Spitalul Judeţean Timişoara.

„O femeie tânără a fost omorâtă cu zile împreună cu copilaşul pe care îl purta în pântec. Tatăl meu a fost privat timp de 24 de ore de tratament medical, deşi suferise un accident vascular cerebral. Oare câte astfel de cazuri mai sunt în Arad şi nimeni nu vorbeşte nimic despre ele? Este inuman să nu acorzi tratament medical unor oameni care se prezintă cu afecţiuni grave la spital sub pretextul lipsei rezultatului la testul COVID-19. Pacienţi cu afecţiuni grave sunt ţinuţi pe holurile spitalului cu zecile de ore până îi bagă cineva în seamă”, a susţinut avocatul arădean.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here