Guvernul Germaniei critică protestele anticoronavirus, soldate cu rănirea a zeci de poliţişti

0
165

Guvernul de la Berlin a criticat, duminică, protestele anticoronavirus, în contextul în care nu au fost respectate normele minime antiepidemice, iar zeci de agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntări sporadice cu demonstranţii, informează publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Între 17.000 şi 20.000 de persoane au protestat sâmbătă după-amiază, în Berlin, faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de coronavirus. Manifestanţia a fost organizată sub sloganul „Sfârşitul pandemiei – Ziua libertăţii”, potrivit MEDIAFAX.

Primarul oraşului Berlin, Michael Müller, le-a cerut demonstranţilor să respecte regulile de distanţare şi să poarte măşti de protecţie. Cu toate acestea, regulile nu au fost respectate, iar forţele de ordine au fost implicate în confruntări sporadice cu grupuri de protestatari.

Duminică după-amiază, autorităţile au anunţat că 45 de agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntări, unii fiind spitalizaţi.

Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, a cerut sancţionarea aspră a persoanelor care nu respectă măsurile antiepidemice. „Cei care le periclitează sănătatea altora trebuie să ia în calcul că vor fi efecte grave”, a declarat Altmaier.

„Da, în perioada pandemiei trebuie să fie permise protestele. Dar nu în acest fel”, a afirmat, la rândul său, ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn.

Mii de oameni au protestat împotriva restricțiilor impuse în Germania

Mii de persoane au protestat sâmbătă la Berlin împotriva măsurilor impuse în Germania pentru limitarea numărului de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Participanții la marș au susținut că aceste restricții încalcă drepturile și libertățile cetățenești.

Poliția a deschis o acțiune împotriva organizatorului pentru că nu s-a asigurat că participanții poartă măști și păstrează distanța. Politicienii i-au criticat pe protestatari, co-președintele social-democrat, Saskia Esken numindu-i pe aceștia „covidioți”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here