GÂNDUL LIVE. Călin Popescu Tăriceanu, în lupta pentru Primăria Capitalei: „De 30 de ani, Bucureștiul are un electorat liberal și are nevoie de un candidat pe măsură”

0
94

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a anunțat că va candida la Primăria Capitalei. Politicianul a invocat trei motive principale pentru care a luat decizia de a intra în cursa electorală. „Bucureștiul are nevoie de un candidat cu adevărat liberal”, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu: „PNL nu mai este un partid liberal”

„Am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria orașului București. Am trei argumente principale pe care vreau să le subliniez.

Am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. Nicușor Dan nu are un profil liberal, faptul că e susținut de PNL e cu totul altceva. PNL-ul nu mai este partid liberal.

Gabriela Firea este social-democrat.

De 30 de ani București are un electorat liberal și are nevoie de un candidat pe măsură, adică cu adevărat liberal.

Sunt de 30 de ani liberal, având în vedere că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, nu este timp de experimente, este nevoie de oameni cu greutate. Eu am și la propriu o anumită greutate. Experiența pe care am acumulat-o ca prim ministru, și ca președinte a Senatului sunt extrem de utile, pentru a clădi o viziune pentru București.

Mă consider în situația de a avea o responsabilitate față de electoratul liberal și colegii din partid. Nu e firesc ca într-o bătălie generală să stea numai la birou. Trebuie să fie alături de soldați pe câmpul de bătălie. E un îndemn foarte serios la luptă, competiție pentru toate organizațiile ALDE din țară. Am decis să dăm autonomie de decizie organizațiilor noastre în privința participării la alegerile locale.

Tăriceanu: Programul și candidații pe sectoare, prezentate într-un eveniment separat

Am agreat un acord cu PSD. Azi liberalismul modern nu are nimic de a face cu ceea ce uneori s-a vehiculat în România și alte țări. Poate pe unii îi înfricoșează liberalismul sălbatic.

Se desfășoară promovând libera inițiativă, avem o responsabilitate socială, nu este apanajul exclusiv al socialismului.

Nu vin în fața dvs să vă prezint programul, candidații la sectoare. Vom face asta la un eveniment separat”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la conferința în care și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here