Elicopter militar, atacat de la sol în Statele Unite. Un membru al echipajului a fost rănit, iar FBI anchetează incidentul

0
206

Un elicopter al Forțelor Aeriene americane a fost atacat cu o armă de la sol în apropiere de Manassas, Virginia, o localitate de lângă Washington, D.C.

Elicopterul, de tip UH-1N, se afla la aproximativ 15 kilometri de Manassas, într-un zbor de antrenament când a avut loc incidentul, informează CNN.

Elicopterul a aterizat în siguranță la Aeroportul Regional Manassas, la vest de capitala federală, iar pilotul a fost dus la spital, unde a primit îngrijiri medicale. Ulterior, acesta a fost externat.

Incidentul este acum investigat de Biroul Federal de Investigații (FBI) și de către Forțele Aeriene, pentru a se stabili dacă elicopterul a fost atacat intenționat sau dacă acesta a fost un accident. Aeronava va fi evaluată pentru a stabili starea acesteia, a precizat un oficial din cadrul Forțelor Aeriene.

„Direcţia specială pentru anchete colaborează cu Biroul Federal de Investigaţii în acest caz”, a declarat oficialul.

Personalul de la bordul elicopterului a transmis un mesaj prin care a raportat „o urgență medicală” către controlorii de trafic aerian. Inițial, piloții au renunțat la ideea de a ateriza pe Aeroportul Manassas, dar apoi au revenit asupra deciziei.

Autoritățile nu pot oferi informații suplimentare momentan

Forțele Aeriene nu au dat informații suplimentare, ci doar au anunțat că elicopterul a aterizat de urgență.

„Luăm foarte în serios atacurile la adresa personalului nostru. Dar, cum este vorba despre o anchetă în curs, nu putem să dăm detalii suplimentare în legătură cu acest incident”, a informat reprezentantul Forțelor Aeriene.

Incidentul s-a produs luni, dar a fost anunțat de către autorități abia miercuri seara, potrivit sursei citate.

Biroul de la Washington al FBI a anunțat că a trimis o echipă de agenți speciali la fața locului pentru a ancheta incidentul și a adăugat că membrul echipajului de la bordul elicopterului nu a suferit răni grave și a fost externat la scurt timp după ce a ajuns la spital.

Elicoperul implicat în incident aparţine Escadrilei 1 de Elicoptere, care are aproximativ 120 de membri, 22 de aparate de zbor şi transportă oficiali de rang înalt.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here