Orban: „E pentru prima oară în 30 de ani când se depune o moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară” / Sesizarea la CCR, depusă vineri

0
198

Premierul Ludovic Orban a explicat joi seara de ce Guvernul a decis sesizarea Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură depusă de PSD. „Nu poţi să depui moţiune în vacanţa parlamentară”, a spus premierul, care a anunţat că sesizarea la CCR va fi depusă vineri.

E pentru prima oară în 30 de ani când se depune o moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Sigur că în vacanţa parlamentară se poate convoca o sesiune parlamentară, două, trei sesiuni extraordinare, dar e vacanţă parlamentară. În conformitate cu Constituţia, care face referire la sesiuni, e clar că un parlamentar poate să semneze o moţiune pe sesiune, or sesiunea extraordinară vine ca o prelungire a sesiunii ordinare. Nu înţeleg, mai mult, moţiunea a fost depusă într-o sesiune extraordinanră, după care Biroulurile Permanente Reunite au convocat numai pentru data de 20 sesiune extraordonară doar pentru citirea moţiunii, moment în care s-au prins ei că ceva e in neregulă şi în Birourile Permanente Reunite au prelungit sesiunea până pe 31 august (…) Din punctul meu de vedere nu e constituţională depunerea de moţiuni de cenzură în vacanţă parlamentară”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Potrivit premierului, moţiunea este „o minciună de la cap la coadă”: „Ne acuză pe noi că am scăpat pandemia de sub control şi mint în cadrul moţiunii ca România n-a avut decât opt zile în care nu s-a putut dispune izolarea şi carantinarea. (…) Am avut o perioadă de 20 de zile, perioadă în care au fost 5.000 de persoane infectate”.

„Această moţiune parca a fost scrisă de Dăncilă sau de cineva care a băut apă după Dăncilă”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul a declarat că Guvernul va depune vineri sesizarea la CCR cu privire la moţiunea de cenzură depusă de PSD.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here