O asistentă de la Ambulanța Prahova a fost răpusă de coronavirus. Femeia fusese transferată cu elicopterul la ATI în Medgidia, dar n-a mai putut fi salvată

0
129

O asistentă în vârstă de 50 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova, care fusese infectată cu virusul SARS-CoV-2, a murit duminică dimineață, după ce starea ei de sănătate s-a agravat. 

Inițial, femeia a fost internată la Spitalul CFR din Ploiești, iar după ce starea i s-a agravat a fost transferată cu elicopterul la spitalul din Medgidia, din cauza lipsei de locuri disponibile la secțiile de terapie intensivă din Prahova.

„Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții SAJ Prahova, inițial, s-a prezentat pentru evaluare din cauza unei alte simptomatologii, i s-a făcut și testul Covid al cărui rezultat a fost pozitiv. Pentru că s-a constatat deteriorarea rapidă a stării de sănătate, pe data de 18 august a fost solicitat transferul de la spitalul CFR din Ploiești către o unitate cu locuri de Terapie Intensivă, fiind găsit un loc disponibil la Medgidia, unde a fost transportată cu elicopterul. În spitalele din Prahova, la momentul respectiv, nu mai era niciun pat ATI liber dintre cele destinate bolnavilor confirmați cu SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

Asistenta suferea de obezitate și diabet

Asistenta de 50 de ani confirmată cu noul tip de coronavirus prezenta comorbidități: suferea și de obezitate și diabet.

Până acum, 13 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în cadrul SAJ Prahova.

De la începutul epidemiei de coronavirus , la Serviciul de Ambulanță Județean Prahova au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2 un medic, 5 asistente, 3 ambulanțieri, un operator registrator de urgență și 3 angajați din rândul personalului TESA. Dintre aceștia, se află internați, în acest moment un medic, un asistent medical și un ambulanțier. Totodată, în izolare se află 4 șoferi, contacți direcți ai cazurilor confirmate.

Nou focar de COVID-19 într-un centru de îngrijiri sociale din Prahova: 22 de pacienți infectați

Un nou focar de COVID-19 a fost identificat de epidemiologii din județul Prahova, la Băicoi, 22 din cei 52 de beneficiari ai centrului medico-social destinat îngrijirii persoanelor adulte fiind testați pozitiv.

Potrivit DSP Prahova, a fost identificat un nou focar la un centru medico-social destinat îngrijirii persoanelor adulte, din Băicoi, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

22 de beneficiari, din 52 testați, au fost confirmați cu noul coronavirus, potrivit sursei citate.

Persoanele infectate au fost evaluate de către un medic de urgență și nu s-a considerat necesară internarea în spital. Asatfel, bolnavii au fost izolați pe un alt nivel de beneficiarii negativi.

Pacienții care au COVID-19 vor fi monitorizați zilnic de un medic de Interne/Boli Infecțioase de la Spitalul Băicoi.

Un alt focar este activ la Centrul rezidențial pentru vârstnici din Breaza, unde sunt aproape 60 de cazuri pozitive.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here