Germania lansează „bomba”: Navalnîi a fost otrăvit! Rusia, învinovățită de oamenii Angelei Merkel

0
454

Poziția guvernului german față de cazul Aleksei Navalnîi este clară: liderul opoziției ruse a fost otrăvit! Cu alte cuvinte, Berlinul acuză Moscova în mod direct și aduce în discuție teoria tentativei de asasinat asupra controversatului politician, considerat un rival al președintelui Vladimir Putin.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat luni că este „destul de probabil” ca Aleksei Navalnîi să fie victima unei otrăviri. „Este vorba despre un pacient care, destul de probabil, a fost victima unui atac cu otravă”, a declarat Steffen Seibert, care a justificat, astfel, protecţia poliţiei oferită de spitalul de la Berlin lui Aleksei Navalnîi.

Transportat din orașul Omsk (Siberia), Navalnîi este acum spitalizat în comă la Berlin.

Rușii susțin contrariul: nu s-a găsit otravă în sângele lui Navalnîi!

Pe de altă parte, autoritățile ruse susțin că problemele de sănătate ale lui Navalnîi sunt cu totul altele. Ministerul Sănătății a anunțat că nu s-au găsit substanțe toxice în sângele disidentului, precum barbiturice, stricnină, otrăvuri sintetice sau oxibutirate. În schimb, au fost identificate urme de alcool și cofeină!

Purtătoarea de cuvânt a lui Aleksei Navalnîi, Kira Yarmysh, a descris refuzul inițial al medicilor de a permite transferul în străinătate al pacientului drept o tentativă de omor. Într-un comentariu pe Twitter, Kira Yarmysh a scris că autoritățile din Omsk au încercat să-l țină cât mai mult în spital pe Navalnîi „pentru ca otrava din corpul său să nu mai poată fi identificată”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here