Reacția lui Elon Musk după ce un furt de informații de la Tesla a fost dejucat de FBI. Un spion rus venit în SUA ca „turist”, arestat

0
174

Proprietarul Tesla, Elon Musk, a confirmat că softurile gigantului auto au fost ținta unui atac ransomware „serios”, care a fost dejucat de o investigație a Biroului Federal de Investigații din august, scrie Newsweek.

Un spion rus a încercat să influențeze un angajat Tesla

Salariatul Tesla, care vorbea rusește și nu era cetățean american, nu a acceptt banii. Mai mult decât atât, a contactat FBI și a organizat un filaj pentru a-i dejuca planul celui care încerca să-l recruteze.

Potrivit sursei citate, un spion rus a încercat să-l mituiască cu suma de 1 milionde dolari pe unul dintre angajații Tesla, pentru ca acesta să viruseze sistemele fabricii „Gigafactory” din Nevada.

Spionul de 27 de ani a venit special din Rusia în Statele Unite, l-a dus pe angajatul Tesla la restaurante și baruri și s-a lăudat că are experiență în asemenea operațiuni.

Totuși, agenții FBI au ascultat conversația și, când cetățeanul rus se pregătea să plătească un avans din milionul de dolari, l-au arestat.

Deși complotul a eșuat, Musk a declarat joi: „A fost un atac serios”.

Elon Musk i-a mulțumit angajatului printr-un mesaj pe Twitter. A scris că apreciază mult, deoarece a fost o amenințare serioasă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here