Ioan Ciugulea, vicepreședinte ALDE: ”Guvernul PNL pune în pericol sănătatea românilor cu bună știință!”

0
204

Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) – printr-un mesaj postat de vicepreședintele Ioan Ciugulea – acuză guvernul condus de Ludovic Orban că nu a făcut altceva decât să ”politizeze pandemia”, iar specialiștii care ar fi putut, prin experiența profesională acumulată, să gestioneze criza medicală au fost dați, pur și simplu, la o parte.

”Guvernul PNL pune în pericol sănătatea românilor cu bună știință! Au ales să politizeze la maxim epidemia și în loc să îi lase pe adevărații specialiști să se ocupe de toate problemele ce țin de acest subiect am ajuns ca deciziile privind deschiderea școlilor și a desfășurarea alegerilor să fie luate de niște politruci de la PNL care se dau drept specialiști.

Este absolut incredibilă declarația lui Ludovic Orban care spune, cu seninătate, că „au fost niște opinii exprimate de niște medici epidemiologi, deocamdată nu s-a discutat oficial la nivel guvernamental chestiunea amânării începerii fizice a cursurilor”, scrie Ioan Ciugulea.

Însă, așa cum se întâmplă de prea multe ori în cazul Guvernului Orban, specialiștii nu au fost ascultați! Este un haos total în privința anului școlar!

Ioan Ciugulea, vicepreședinte ALDE

Ioan Ciugulea: ”Pentru cei din PNL și din Guvernul Orban nu contează nimic în afară de alegeri”

Vicepreședintele ALDE pleacă de la premisa că guvernul condus de Ludovic Orban nu a putut să amâne redeschiderea școlilor sau chiar alegerile tocmai pentru că întreaga ”scenă” este politizată excesiv de PNL, iar teama de un eventual eșec a amprentat negativ orice măsură luată.

Înțelegând că ar putea pierde alegerile, ”cei din PNL” au trecut, cu nonșalanță, peste toate sfaturile date de specialiști, iar recomandările acestora – survenite pe fondul unor anchete epidemiologice – au fost tratate cu indiferență.

”Practic, Orban confirmă că epidemiologii, specialiștii de care ar trebui să asculte guvernanții, au spus ca anul școlar să nu înceapă prin prezența fizică, ci online! Recomandările epidemiologilor presupun că vin ca urmare a unor anchete epidemiologice pe care le-au efectuat”, notează Ioan Ciugulea pe pagina de Facebook a partidului.

”Pentru cei din PNL și din Guvernul Orban nu contează nimic în afară de alegeri. Sunt conștienți că dacă ar fi amânat începerea școlii, atunci ar fi trebuit să amâne și alegerile, lucru pe care nu și-l permit!”, concluzionează Ioan Ciugulea, vicepreședinte ALDE.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here