Marcel Ciolacu vinde speranțe bătrânilor despre majorarea pensiilor cu 40%. Pe ce se bazează liderul PSD

0
120

PSD anunță, prin vocea liderului partidului, că sunt șanse ca pensiile să fie, totuși, majorate cu 40%, așa cum prevedea legea votată în Parlament. Marcel Ciolacu declară că a purtat discuţii pe marginea acestui subiect și crede că social-democrații vor reuși să răstoarne calculele liberalilor.

Ciolacu se bazează pe un amendament depus la rectificarea bugetară, potrivit căruia punctul de pensie ar urma să fie majorat cu 40%. Liderul PSD este convins că va avea câștig de cauză la votul în plenul comun al Parlamentului.

Amendamentul PSD depus la rectificarea bugetară

PSD a depus luni, 7 septembrie, la Comisiile de muncă ale Parlamentului, un amendament la rectificarea bugetară care spune că se abrogă prevederea potrivit căreia punctul de pensie creşte cu 14% şi se păstrează forma iniţială din Legea pensiilor, care prevede majorarea acestuia cu 40% de la 1 septembrie 2020.

„Am avut discuţii cu mai mulţi lideri de grup din Parlament şi lideri de partide şi noi credem că acest amendament va trece în votul din plenul comun. În acest moment se ştie că PSD este minoritar în Parlament, ca să terminăm şi această discuţie, printr-o migraţie, mult hulită acum un an de către preşedintele Iohannis şi PNL, către PNL. Grupul PNL din Parlament, în acest moment, are 20% componenţă parlamentari din alte zone politice”, a spus Ciolacu la România TV.

El a adăugat că PSD a formulat acel amendament pentru că legile trebuie respectate.

„Mai mult, nivelul de trai în România a scăzut foarte mult, INS spune acest lucru. Nu este o mărire extraordinară, această mărire poate fi suportată. România împrumută 1.000 de euro pe secundă, vrem să ştim ce se întâmplă cu aceşti bani, fiindcă ei nu se regăsesc în economie.

În ceea ce priveşte împrumuturile, noi plătim o dobândă de 4,74%, este cea mai mare dobândă plătită de un stat european. FMI a acordat multor state, Poloniei, Greciei, Bulgariei, împrumuturi cu dobândă zero, 2 miliarde de euro, pentru perioada de pandemie, cu o singură condiţie, ca achiziţiile să se facă transparent. Vreau să vă spun că România nu a accesat un astfel de împrumut”, a mai afirmat Ciolacu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here