A fost executat sumar, deși și-a susținut nevinovăția! Cazul i-a atras atenția lui Donald Trump

0
155

Luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat în închisoarea Abel-Abad din Shiraz, Iran, la doar zece zile după ce a primit condamnarea la moarte pentru înjunghierea mortală a unui paznic, în urmă cu doi ani.

„Este o tragedie. Regimul din Iran nu are limite în privința sadismului. În urmă cu câteva momente, Iranul l-a executat pe wrestlerul și deținutul politic Navid Afkari. Singura sa „crimă”? S-a opus brutalității regimului iranian și a cerut să-i fie respectate drepturile civile fundamentale!” , scrie analistul politic Arsen Ostrovsky pe Twitter.

Nu existau dovezi clare împotriva lui Afkari

Luptătorul a susținut mereu că este nevinovat, spunând că a fost forțat, sub tortură, să recunoască crima, scrie Reuters.

Avocatul său a afirmat că nu există dovezi clare ale vinovăției lui Afkari. Cazul a atras atenția chiar lui Donald Trump, care a cerut ca tânărul să nu fie executat.

Sportivul de 27 de ani este doar ultima victimă a lungului șir de execuții din Iran. După China, Iranul execută cei mai mulți condamnați.

Iranul l-a executat pe bărbatul acuzat că ar fi ajutat SUA în localizarea lui Qasem Soleimani

Iranul a anunțat în luna iulie 2020 că l-a executat pe Mahmoud Mousavi Majd, un bărbat acuzat de spionaj în favoarea Statelor Unite și a Israelului.

Acesta fusese acuzat și condamnat de către autoritățile de la Teheran pentru că ar fi informat Statele Unite cu privire la locul în care se afla fostul comandant al Gardienilor Revoluției din Iran, Qasem Soleimani, dar și pentru că ar fi oferit informații cu privire la operațiunile desfășurate de către forțele armate iraniene în Siria, informează BBC.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here