Raport: Iranul pune la cale asasinarea unui ambasador american, prieten cu Trump, pentru a-l răzbuna pe generalul Soleimani

0
97

Iranul ar plănui să o asasineze pe Lana Marks, ambasadorul SUA în Africa de Sud, arată un raport prezentat duminică.

Oficialii americani sunt în alertă după amenințările contra lui Marks, o prietenă de cursă lungă a lui Donald Trump. Ultimele informații ale serviciilor secrete indică intenția Iranului de a o asasina pe Marks, scrie The Sun, care citează Politico.

Serviciile secrete SUA susțin că ambasada iraniană la Pretoria, capitala Africii de Sud, este implicată într-un complot sinistru, pentru a răzbuna asasinarea generalului Qassem Soleimani – ucis de o dronă americană în ianuarie 2020.

Marks a primit amenințări directe cu moartea, directiva fiind de tipul „Duty to Warn”.

Trump, criticat de Biden pentru reacția în fața Iranului

Iranul a bombardat două baze militare din Irak, care găzduiau soldați americani, după moartea generalului Soleimani.

Peste 100 de soldați au suferit traume craniene, după atacurile asupra bazei aeriene Al-Asad din vestul Bagdadului.

Trump a sancționat imediat Iranul, avertizând cu măsuri dure. Joe Biden, rivalul lui Trump pentru Casa Albă, l-a criticat dur pe actualul președinte, în privința gestionării crizei cu Iranul: „Nu îmi fac iluzii despre provocările pe care regimul iranian le ridică în fața intereselor de securitate americane, în fața prietenilor, partenerilor și propriului popor. Dar există o cale inteligentă prin care să fii dur cu Iran și există calea lui Trump…”, a spus Biden.

Totodată, Iranul a acuzat SUA că i-au îngrădit accesul la medicamente, chiar în pandemia de coronavirus.

Iranul l-a executat pe bărbatul acuzat că ar fi ajutat SUA în localizarea lui Qasem Soleimani

Iranul a anunțat că l-a executat pe Mahmoud Mousavi Majd, un bărbat acuzat de spionaj în favoarea Statelor Unite și a Israelului.

Acesta fusese acuzat și condamnat de către autoritățile de la Teheran pentru că ar fi informat Statele Unite cu privire la locul în care se afla fostul comandant al Gardienilor Revoluției din Iran, Qasem Soleimani, dar și pentru că ar fi oferit informații cu privire la operațiunile desfășurate de către forțele armate iraniene în Siria, informează BBC.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here