GÂNDUL LIVE. Marina Manea, inspector general adjunct ISMB: „Sunt unele școli care nu sunt suficient de dotate tehnologic pentru lecțiile online”

0
69

Marina Manea, inspector general adjunct ISMB, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cazul părintelui care a vrut să își ducă fiica la școală fără mască, în București. Aceasta a reamintit însă și de lipsurile unora din unitățile de învățământ, care sunt nepregătite pentru a face față școlarizării online, în vreme de pandemie.

„Da. Am ascultat și eu mai devreme materialul dvs. E regretabil că lucrurile acestea se întâmplă și știm asta: unitățile de învățământ ne transmit petiții de la părinți care vor accesul copiilor în școală fără mască.

Știm foarte bine că ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării prevede acest lucru, obligativitatea măștii, pentru elevii din ciclul primar până sus.

Dacă m-ați întreba pe mine, în mod evident aș încerca să comunic cu respectivul părinte, să înțeleagă că dincolo de sănătatea proprie vorbim și de sănătatea celorlalți.

Purtatul măștii și înregistrarea lecțiilor, dificile pentru unii profesori

Lucrurile acestea au fost deja normate, cu școala online. Există o reglementare în sensul înregistării lecțiilor. Sigur că în privința profesorilor, atât purtatul măștii cât și înregistrarea lecțiilor și felul în care profesorul se raportează la aceste situații ține foarte tare de gândirea profesorului. Dar trebuie să ne raportăm la niște reguli, mai ales în acest context.

Școala online ține de foarte mulți factori. Am avut ore cu o clasă a 9-a în sistem hibrid. Din păcate nu i-am putut auzi, deoarece la școala unde predau, un colegiu mare, național, nu avem un sistem de sonorizare potrivit. Îmi adresau întrebări, dar nu îi puteam auzi în mod concret. Sunt însă unități foarte bine dotate.

„Ora a fost foarte plăcută, dar nu avem sonorizare pentru cei de acasă”

Ora a fost foarte plăcută pentru cei din clasă, dar sunt convinsă că da, din partea elevilor de acasă, faptul că nu au putut să mă salute, decât scriindu-mi, produce oarecare nemulțumiri. Voi gândi cum ne vom putea descurca să existe acel sistem de sonorizare.

ISMB nu este în carantină. Avem un coleg suspect de Covid-19, așteaptă rezultatul testului. Vă vorbesc chiar din birou. Activitatea cu publicul este însă online, de la starea de urgență. Ieri am dezinfectat instituția la ora 16.00.

Fără a fi vorba de a pasa vreo responsabilitate, este mai mult decât clar să sunt unele unități de învățământ care nu sunt dotate tehnologic pentru a face față corespunzător acestei lecții difuzate din sala de clasă acasă. Sperăm ca autoritățile locale vor remedia asta cât se poate de repede, sunt în curs achiziții. Min. Educației a dispus acea finanțare europeană și putem face proiecte europene pentru mijloace tehnologice și echipamente sanitare, dar procesul implică totuși o durată”, a declarat Marina Manea la GÂNDUL LIVE.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here